Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Αγγελούδη με Λέανδρο - Ανοιχτοί οδηγοί όδευσης τυφλών

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Αγγελούδη με Λέανδρο - Ανοιχτοί οδηγοί όδευσης τυφλών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με πρωτοβουλία του οργανισμού για την προσβασιμότητα Act Now – Αποκαλύφθηκε παρουσία του Αγγελούδη και του μικρού Λεάνδρου

Ειδική σήμανση στον οδηγό όδευσης τυφλών που οδηγεί στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του οργανισμού για την προσβασιμότητα Act Now και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η τοποθέτηση ευκρινούς σήμανσης που οριοθετεί τον οδηγό όδευσης, ώστε να μην καταλαμβάνεται από οχήματα σε απόσταση 50 εκατοστών εκατέρωθεν, είναι το πρώτο βήμα μίας προσπάθειας που θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης, με στόχο την απρόσκοπτη κίνηση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Η νέα σήμανση αποκαλύφθηκε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και του μικρού Λέανδρου, ο οποίος από την ηλικία των 2,5 ετών έχει προβλήματα όρασης, εμπνέοντας τον πατέρα του Φίλιππο Παπαχαραλαμπίδη να ιδρύσει την οργάνωση Act Now.

«Είναι η αυτονόητη υποχρέωση της πόλης απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης», δήλωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Στόχος του Λέανδρου αλλά και δικός μας είναι όλοι οι οδηγοί όδευσης να έχουν σε τακτά διαστήματα αυτές τις σημάνσεις που θα μας υπενθυμίζουν ποιος είναι ο ρόλος τους στα πεζοδρόμια και τι πρέπει να κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι, προκειμένου να προστατεύουμε τους χρήστες τους».

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γιώργος Τερζής: «Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα φροντίδας για τον πλανήτη»

Μεγάλη απάτη στο Κτηματολόγιο – Πήγαν να δηλώσουν 45 ακίνητα σε 3 νησιά