Εμμένει στα βασικά υπερασπιστικά του επιχειρήματα ο Π. Σαξώνης
Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του πρώην δημοτικού ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.Ο Παναγιώτης Σαξώνης, συνεχίζοντας από την Τετάρτη την απολογία του, είπε ότι είχε διάλογο με τον κ. Καπετανόπουλο έξω από το γήπεδο του Άρη το 2009, όπου ο δικηγόρος του είπε "Ρε συ Παναγιώτη θέλω να μου πεις με ειλικρίνεια στην υπεξαίρεση συμμετείχε και ο Βασίλης; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Όσο για το άλλο το λαμόγιο (Λεμουσιας) όλοι ξέρουμε τι κουμάσι είναι!", για να του απαντήσει ο Σαξώνης " εννοείται βεβαίως και συμμετείχε ο δήμαρχος" και να σχολιάσει ο κ. Καπετανόπουλος "δεν το χωράει το μυαλό μας".
"Τώρα βλέπω τον κ. Καπετανόπουλο συνήγορο του Λεμούσια" σχολίασε ο Σαξώνης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σωτήρη Καπετανόπουλου, που είπε πως θα καταθέσει μήνυση κατά του Σαξώνη. "Κανε μου όσες μηνύσεις θες" απάντησε ο κατηγορούμενος, ενώ ο κ. Καπετανόπουλος ανέφερε πως έχει να πάει στο γήπεδο του Άρη από τότε που είχε υποβιβασθεί η ομάδα στην Β' Εθνική, λόγω της κακής του σχέσης με οπαδούς.
Ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, απολογούμενος κατά την 39η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, επανέλαβε τα βασικά υπερασπιστικά του επιχειρήματα, «καίγοντας» τον Μ. Λεμούσια και τον Β. Παπαγεωργόπουλο. Για τον πρώτο είπε ότι αυτός τον παρότρυνε να υπεξαιρεί κι ο δεύτερος ήταν ενήμερος για το τι συνέβαινε. «Ο Λεμούσιας ασκούσε διοίκηση. Ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για τα χρήματα, αλλά δεν ήθελε να ξέρει από πού προέρχονται». Όπως σημείωσε, η υπεξαίρεση ξεκίνησε το 1999 και το συνολικό ποσό που υπεξαιρέθηκε ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ, από το οποίο ο ίδιος δεν πήρε παραπάνω από 2,5 εκατ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα -σύμφωνα με όσα υποστήριξε- τα παρέδιδε ανά τακτά διαστήματα στον Μ. Λεμούσια. «Τα είχα στο συρτάρι κλειδωμένα. Δεν είχα χρηματοκιβώτιο. Συναντιόμασταν στο γραφείο μου και στο γραφείο του, όπως και στην Οδό Ανθέων. Επικοινωνούσαμε και σε κινητά και σε σταθερά τηλέφωνα». Ερωτηθείς από το δικαστήριο για το εάν έχει αναλυτική λίστα των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, ο Π. Σαξώνης τόνισε ότι δεν έχει διότι «δεν πίστευα ότι θα χρειαστεί να καλύψω τα νώτα μου. Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι αυτοί θα με πουλούσαν».
Αναφερόμενος για το ποιοι γνώριζαν για την υπεξαίρεση, κατονόμασε τους δύο συγκατηγορούμενους πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει εάν αυτοί είχαν οικονομικά οφέλη. Επίσης, υποστήριξε ότι είχαν γνώση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης (που πρωτοδίκως αθωώθηκε για την υπόθεση), όπως επίσης συγκεκριμένοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, τους οποίους επίσης κατονόμασε. Εξέφρασε δε αμφιβολίες για τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη και τον άλλοτε συνάδελφό του, νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο. Για τον τελευταίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έβλεπε τα χρήματα που κλείδωνα στο γραφείο μου, αλλά ποτέ δεν κάναμε κουβέντα, παρότι ήμασταν πολλά χρόνια μαζί».
Εξάλλου, ο κατηγορούμενος αποκάλυψε ότι για την κατάρτιση των πλαστών παραστατικών, με δεδομένο ότι δεν έχει γνώσεις από Η/Υ, είχε βοήθεια από κάποιο φίλο του, εκτός δήμου, το όνομα του οποίου όμως δεν θέλησε να αναφέρει. «Το έκανε χωρίς οικονομικό όφελος. Δεν το ανέφερε ποτέ γιατί δεν ήθελα να τον μπλέξω» σημείωσε.
Σε ερώτηση για τα χρήματα που κατέληξαν στις δικές του τσέπες από την υπεξαίρεση, υπογράμμισε ότι «όλα φαγώθηκαν» στα νυχτερινά μαγαζιά και στον τζόγο (Στοίχημα).
Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, σήμερα.