Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα και αύριο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης, της διεξαγωγής του 19ου Διεθνή Μαραθώνιου Μέγας Αλέξανδρος και πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης

Σε εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της οδού Παπάφη θα προχωρήσει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν, καθώς και για το γεγονός ότι την Κυριακή, 6/4, θα γίνει πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί και ο 19ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, στον οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 15.000 δρομείς.

Κατά την διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Παπάφη σήμερα Σάββατο, καθώς και της διεξαγωγής του διεθνούς μαραθώνιου Μέγας Αλέξανδρος και της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης, έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Ασφαλτόστρωση στην Παπάφη:

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι «το Σάββατο 05 Απριλίου 2025 κατά τις ώρες 07:00 έως 18:00 θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Παπάφη του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Παπάφη, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή έως τη συμβολή της με την οδό Ομήρου. Συνεπεία των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα μετατραπούν σε αδιέξοδα τα τμήματα των κάθετων οδών που συμβάλλουν στην αποκλεισμένη ζώνη των εργασιών. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Κατσιμίδη, Μαραθώνος, Ομήρου, Ιωαννίνων, της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Δεν θα επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Παπάφη, κατά μήκος της ζώνης των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων».

Εξάλλου για την Πεζοδρόμηση Λεωφόρου Νίκης τονίζεται πως «την Κυριακή 06 Απριλίου 2025 με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί πιλοτική πεζοδρόμηση στην Λεωφόρο Νίκης.

Ειδικότερα:

- Την Κυριακή (06/04/2025), κατά τις ώρες 11:00 έως 17:00 δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφ. Νίκης, από την οδό Ελ.Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

- Αποβλέποντας στην εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών αμφιδρομούνται οι οδοί Πλουτάρχου και Δημοσθένους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τις παρόδιες ιδιοκτησίες θα διεξάγεται μόνο μέσω των οδών Δημοσθένους, Πλουτάρχου και Μητροπόλεως.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους στις οδούς περιμετρικά της Λεωφ. Νίκης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.      

Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι».          

Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Λόγω της διεξαγωγής αύριο του 19ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» καθώς και των Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 και 10 χλμ, θα εφαρμοστούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων

Από ώρα 22.00 απόψε (05-04-2025) και μέχρι την ολοκλήρωση των αθλητικών δρώμενων μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (06-04-2025), δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:

-Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη.

-Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

-Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας.

-Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας.

-Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής.

-Δάφνης, από τη συμβολή της με την Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής.

•          Νέα Δυτική Είσοδο, από τη συμβολή της με την Δάφνης μέχρι την Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά.

•          Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων).

•          28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης), από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου.

•          Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

•          Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την Αγαμέμνονος.

•          Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), από την Θ. Χατζίκου μέχρι την Μοναστηρίου.

•         Καρατάσου.

•          Ναυάρχου Κουντουριώτη.

•          30ης Οκτωβρίου.

•          Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, από την συμβολή της με την Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

•          Μαν. Ανδρόνικου.

•          Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης.

Απαγόρευση στάσης και κυκλοφορίας οχημάτων

Την Κυριακή (06-04-2025) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής οδούς:

• 30ης Οκτωβρίου (τις ώρες 03.30΄- 16.00΄).

• Καρατάσου (τις ώρες 08.00΄- 15.00΄).

• Ναυάρχου Κουντουριώτη (τις ώρες 08.00΄- 15.00΄).

• Λ. Νίκης (τις ώρες 03.30΄- 15.00΄).

• Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη, τις ώρες 07.30΄- 14.00΄).

• Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη κατά τις ώρες 08.00΄- 14.00΄).

•  Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, τις ώρες 08.00΄- 14.00΄).

• Μοναστηρίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, τις ώρες 08.00΄- 14.00΄).

•Γιαννιτσών (από τη συμβολή της με την Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την Δάφνης, τις ώρες 08.00΄- 14.00΄).

• Δάφνης (από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, κατά τις ώρες 08.00΄- 14.00΄).

•Νέα Δυτική Είσοδο (από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, τις ώρες 08.00΄- 14.00΄).

•28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας, κατά τις ώρες 06.00΄- 11.00΄.)

•Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄- 11.00΄).

•Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, κατά τις ώρες 08.00΄- 11.00΄).

• Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου, κατά τις ώρες 08.00΄- 11.00΄).

• Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου (από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 09.00΄- 16.00΄) .

•Μαν. Ανδρόνικου (κατά τις ώρες 12.00΄- 14.30΄).

•Τσιμισκή (κατά τις ώρες 12.00΄- 14.30΄).

•Πολυτεχνείου (κατά τις ώρες 12.00΄- 14.30΄).

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»