Σε συλλήψεις και βαριά πρόστιμα για παρεμπόριο προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Βούλγαρη και Ξηροκρήνης, αλλά και σε περιοχές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομία ελέγχθηκαν 459 άτομα, συνελήφθησαν 3 εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, βεβαιώθηκαν 4 διοικητικά πρόστιμα ύψους 4.000 ευρώ συνολικά, σχηματίστηκαν 16 δικογραφίες και κατασχέθηκαν συνολικά 3.443 προϊόντα παρεμπορίου.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Θεσσαλονίκης αναφέρει:
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου έχει συγκροτήσει και λειτουργεί Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου, η οποία σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπων Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενεργούν στοχευμένους ελέγχους, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έντονη αγοραστική κίνηση, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 31-03-2025 έως 06-04-2025, σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Βούλγαρη και Ξηροκρήνης, αλλά και σε περιοχές του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου:
• Ελέγχθηκαν 459 άτομα,
• Συνελήφθησαν 3 εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
• Βεβαιώθηκαν 4 διοικητικά πρόστιμα ύψους 4.000 ευρώ συνολικά,
• Σχηματίστηκαν επιπλέον 16 δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και
• Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3.443 προϊόντα παρεμπορίου.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
- Απεργιακό «λουκέτο» παραλύει την Ελλάδα – Ποιοι απεργούν, πορείες στη Θεσσαλονίκη
- Κλειστά τα αεροδρόμια για 24 ώρες: Ποιες πτήσεις σε νέα ώρα – Πώς αλλάζετε εισιτήριο
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνουν 4 σταθμοί λόγω απεργίας – Ποιοι, από τι ώρα
- Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη – Απεργούν οι εργαζόμενοι