Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το φορτίο με τις μπανάνες στο Λιμάνι «έκρυβε» 81 κιλά κοκαΐνης – Η αξία τους

Αξίας άνω των 2,2 εκ. ευρώ – Τα εντόπισαν ελεγκτές ΑΑΔΕ του 1oυ Τελωνείου, κατά την διενέργεια ελέγχων με τη χρήση αυτοκινούμενου Χ-Ray

Περισσότερα από 81 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσα σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες, προερχόμενα από τον Ισημερινό. Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης εκτιμάται περίπου στα 2.250.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, αναφέρεται:

Ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο λαθρεμπόριο ναρκωτικών πέτυχαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ Τελωνεία, με τον εντοπισμό άνω των 81 κιλών κοκαΐνης, μέσα σε δύο (2) εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες, προερχόμενα από τον Ισημερινό και με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ελεγκτές ΑΑΔΕ του 1oυ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, κατά την διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων, εντόπισαν με τη χρήση αυτοκινούμενου Χ-Ray, ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα των δύο (2) εμπορευματοκιβώτιων με τις νωπές μπανάνες. Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης εκτιμάται περίπου στα 2.250.000 ευρώ.

Οι τελωνειακοί ελεγκτές, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης προχώρησαν άμεσα στην κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών, με την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών να συνεχίζεται.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

narkotika_limani_1.jpg
narkotika_limani_2.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ