Στο Άγιο Όρος βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος έδωσε το παρών στην εγκατάσταση της νέας Ιεράς Επιστασίας το Σάββατο 14 Ιουνίου στις Καρυές.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αγγελούδης αλλά και η ομάδα που τον συνόδευε, «είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις δράσεις της Αγιορειτικής Εστίας τόσο με τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη, Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη, όσο και με τον νέο Πρωτεπιστάτη, Γέροντα Αβραάμ Λαυριώτη τον οποίο ευχήθηκαν καλή θητεία, ενώ ενημερώθηκαν και για τις επιπτώσεις των τελευταίων σεισμικών δονήσεων στην Αθωνική Χερσόνησο».
Ο ίδιος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε για μία ακόμη φορά σε έναν τόπο μοναδικής πνευματικότητας, σε ένα τόπο ξεχωριστό, όπου φυλάσσεται με ευλάβεια η ιστορία και ο πνευματικός πλούτος της Ορθοδοξίας. Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος συνδέονται με δεσμούς ακατάλυτους και αναλλοίωτους».
Αναλυτικά η Αγιορείτικη Εστία αναφέρει σε ανάρτησή της:
Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Άγιον Όρος.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας κ. Στέλιος Αγγελούδης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Νικόλαο Μακραντωνάκη και τον διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο παραβρέθηκαν στην εγκατάσταση της νέας Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, το Σάββατο 14 Ιουνίου στις Καρυές.
Ο Δήμαρχος και η ομάδα που τον συνόδευε, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις δράσεις της Αγιορειτικής Εστίας τόσο με τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη, Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη, όσο και με τον νέο Πρωτεπιστάτη, Γέροντα Αβραάμ Λαυριώτη τον οποίο ευχήθηκαν καλή θητεία, ενώ ενημερώθηκαν και για τις επιπτώσεις των τελευταίων σεισμικών δονήσεων στην Αθωνική Χερσόνησο. Ο Δήμαρχος προσέφερε σε όλους τους ηγουμένους και τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, την τελευταία έκδοση της Αγιορειτικής Εστίας, τα Πρακτικά της Ημερίδας: «Αναγκαστικές μισθώσεις – «απαλλοτριώσεις» των αγιορείτικων μετοχίων. Ιστορική προσέγγιση και σύγχρονες νομικές θεωρήσεις» που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023.
Κατά την παραμονή στην Αθωνική πολιτεία η αποστολή πραγματοποίησε προσκυνηματικές επισκέψεις στις Ιερές Μονές Βατοπεδίου και Χιλανδαρίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ ο κ. Δήμαρχος, ως ενθύμιο της επίσκεψης του, δώρισε φωτογραφίες των αντίστοιχων μονών από την πρόσφατη φωτογραφική έκθεση του Tomasz Mościcki στην Αγιορειτική Εστία.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ Στέλιος Αγγελούδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Με αφορμή την εγκατάσταση της νέας Ιεράς Επιστασίας είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε για μία ακόμη φορά σε έναν τόπο μοναδικής πνευματικότητας, σε ένα τόπο ξεχωριστό, όπου φυλάσσεται με ευλάβεια η ιστορία και ο πνευματικός πλούτος της Ορθοδοξίας. Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος συνδέονται με δεσμούς ακατάλυτους και αναλλοίωτους. Δεσμούς, τους οποίους έχουμε αποφασίσει να ισχυροποιήσουμε, μέσα από την πύκνωση των δράσεων και πρωτοβουλιών της Αγιορειτικής Εστίας, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της μοναδικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθωνικής Χερσονήσου. Η αδιάκοπη πνευματική πορεία της Αγιορείτικης Πολιτείας μέσα στους αιώνες, η μυσταγωγική της ομορφιά, πρέπει να γίνει κτήμα όλου του κόσμου».
Δείτε φωτογραφίες:
- Θεσσαλονίκη: Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 190 οδηγών ΟΑΣΘ – Έρχονται νέες προσλήψεις
- Θεσσαλονίκη: Άσκηση πυροπροστασίας στο Κόδρα – Έκκληση για επαγρύπνηση (ΦΩΤΟ)
- Νεαρός στη Μύκονο ξάπλωσε στην οροφή εν κινήσει ΙΧ - Για ένα βίντεο στα social media
- Συναγερμός σε ξενοδοχείο στη Ρόδο: Διαρροή αερίου, εκκενώθηκε η περιοχή (VIDEO)