Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Προχωρεί η ίδρυση Έδρας Σπουδών Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Προχωρεί η ίδρυση Έδρας Σπουδών Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ΑΠΘ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Σύσκεψη του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τους Φορείς που θα χρηματοδοτήσουν την Έδρα

Συνάντηση εργασίας με τους φορείς που θα χρηματοδοτήσουν την ίδρυση της Έδρας Μελέτης της Ιστορίας Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  η οποία θα ονομάζεται «Αρχαία Ελληνική Ιστορία: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Εποχή του», συγκάλεσε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, χθες, Τρίτη 05 Αυγούστου 2025.

Σε αυτήν συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Λουκία Σαράντη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος Συμεών Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Μερελής και ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες  της οικονομικής στήριξης του εγχειρήματος και η συμμετοχή των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας που έχει εθνική και διεθνή σημασία. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν προτάσεις για τη βιωσιμότητα της Έδρας σε βάθος χρόνου.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υφυπουργός  επισήμανε: «Η ίδρυση της Έδρας Μελέτης της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα εθνικής σημασίας εγχείρημα, που φιλοδοξεί να καταδείξει την παγκόσμια ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους των Φορέων που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή τους για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόστιμα ύψους 56.000 ευρώ σε φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

ΠΑΟΚ: Οι συστάσεις της ΠΑΕ προς τον κόσμο ενόψει του ματς με Βόλφσμπεργκερ