Φθορές σε δένδρα κυρίως από καταστηματάρχες εστίασης, αλλά και παράνομα αναρτημένες αφίσες που διαφήμιζαν εμφανίσεις καλλιτεχνών, μπήκαν στο στόχαστρο των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή» στους υπαίτιους.
Η Δημοτική Αστυνομία κατέγραψε για την τρέχουσα χρονιά 43 παραβάσεις για παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις, βεβαιώνοντας και τα αντίστοιχα πρόστιμα που κυμαίνονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα τα επιβληθέντα πρόστιμα τους τελευταίους 6 μήνες φτάνουν τα 200.000 ευρώ.
Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιαπανίδης, αντιδήμαρχος Δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για ασυδοσία και κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα, με το βλέμμα οδηγών να αποσπάται από τέτοιες διαφημίσεις, χωρίς ευτυχώς μέχρι σήμερα να καταγράφεται κάποιο τέτοιο συμβάν.
Παράλληλα άλλοι καταστηματάρχες κυρίως από τον τομέα της εστίασης κόβουν μικρά δένδρα ή κλαδιά δένδρων επειδή εμποδίζουν τις τέντες των καταστημάτων τους. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σημειώθηκαν στη Τούμπα, στην οδό Λαμπράκη και στα Λαδάδικα. Ακόμη και στο πάρκο Ξαρχάκου υπάρχουν δεντράκια πριονισμένα.
Ο κ. Βασίλειος Διαμαντάκης αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, αστικού πρασίνου και αστικής πανίδας, τόνισε ότι ο δημόσιος χώρος πρέπει να προστατευτεί. «Να συνυπάρξουν και τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και τα δέντρα γιατί τα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:
Πηγή: ertnews
- Κλείνει ο Ζωολογικός Κήπος στη Θεσσαλονίκη - Τι κρούσμα βρέθηκε, άμεσο λουκέτο
- Τζιτζικώστας: Έρχονται εξελίξεις στις 4/12 για το έργο που θα «ενώσει» Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι
- Θεσσαλονίκη: Η ακρίβεια «βαραίνει» τα νοικοκυριά - Ίσα ίσα τα βγάζει πέρα 1 στους 2
- Γέφυρα ζωής για βρέφος από τις Σέρρες - Μεταφέρθηκε Θεσσαλονίκη
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Ποιοι το χρησιμοποιούν περισσότερο - Ικανοποιημένοι οι 8 στους 10
