Ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του κέντρου πόλης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 69 ανήλικοι, 3 οχήματα και 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (24-12-2025) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-12-2025), σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά (69) ανήλικοι, (3) οχήματα καθώς και (10) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.
- Παράσυρση πεζής από μεθυσμένο οδηγό στη Θεσσαλονίκη - Σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο
- Τραγωδία ανήμερα Χριστούγεννα - Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 20χρονο στην Ημαθία
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 19χρονο για ναρκωτικά – Κοκαΐνη και 5 «βραχάκια» MDMA
- Θεσσαλονίκη: Μάχη για να καθαριστεί η πόλη μετά το πάρτι της Παραμονής (ΦΩΤΟ)
