Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δράση για την παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν πάνω από 60 έλεγχοι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Από την αστυνομία της πόλης ελέγχθηκαν και 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 64 άτομα εκ των οποίων τα 63 ανήλικοι, καθώς και 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (01-01-2026) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-01-2026), στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Αστυνομίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 64 άτομα εκ των οποίων τα 63 ανήλικοι, καθώς και 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ