Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μπουλντόζες «ρίχνουν» γέφυρα στον Περιφερειακό - Κλειστοί δρόμοι, αλλαγή στον ΟΑΣΘ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Aναλυτικά οι αλλαγές

Τέλος εποχής για την γέφυρα Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη, με τις μπουλντόζες να παίρνουν μπρος και να προχωρούν στην κατεδάφισή της το Σαββατοκύριακο. Για την μεγάλη επιχείρηση ο Περιφερειακός θα κλείσει από απόψε και για 48 ώρες, ενώ αλλαγές έχουν ανακοινωθεί και για δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι:

Την Παρασκευή (09/01/2026) και ώρα 23:00, θα εφαρμοστεί 48ωρος αποκλεισμός κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, στο ύψος του  Ανισόπεδου Κόμβου Κ11 (Πυλαίας - Πανοράματος) και συγκεκριμένα:

  • Θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική  Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, στο ύψος της 1ης εξόδου προς την οδό Πρασακάκη του Α/Κ Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος). Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται με κατάλληλη σήμανση μέσω των οδών Πρασακάκη, Τζων Κένεντυ και Ελαιώνων όπου τα οχήματα θα εισέρχονται εκ νέου στην Εσωτερική Περιφερειακή οδό, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, στο ύψος του Α/Κ Κ11.
  • Θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική  Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, στο ύψος του κλάδου εξόδου προς την οδό Φωκά του Α/Κ Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος). Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Φωκά με ελεύθερη επιλογή κατευθύνσεων μέσω του κέντρου πόλης.

Το Σάββατο (10/01/2026) και ώρα 06:00, θα εφαρμοστεί επιπροσθέτως αποκλεισμός κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της αερογέφυρας Πυλαίας – Πανοράματος και συγκεκριμένα:

  • Θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Τζων Κέννεντυ (αερογέφυρα Πυλαίας – Πανοράματος) από το ύψος της παρόδου Ελαιώνων έως το ύψος της οδού Φωκά. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται με κατάλληλη σήμανση μέσω των οδών Ανοίξεως, Αμπελώνων, Πρασακάκη, Δελφών και Εγνατίας. 
  • Από ώρα 09:00΄ έως ώρα 17:00΄ του Σαββάτου (10-01-2026) προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Κ-16 (Λαχαναγοράς). Συνιστάται, και δη στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, η χρήση του οδικού άξονα Μοναστηρίου-Εγνατία-Καραμανλή για τις μετακινήσεις τους.

Από ώρα 18:00 της Παρασκευής (09-01-2026) έως ώρα 23:00 της Κυριακής (11-01-2026) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε τμήματα των οδών:        

  1. Κατσιμίδη, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κ. Καραμανλή.
  2. Γ’ Σεπτεμβρίου, από την οδό Αγίου Δημητρίου έως οδό Εγνατία.
  3. Εθνικής Αμύνης, από την οδό Αγίου Δημητρίου έως την οδό Εγνατία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τα ανωτέρω αποκλεισμένα τμήματα, να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ειδικότερα παρακαλούνται οι κάτοικοι:

  • του Πανοράματος και της περιοχής του Ν.751 να επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους: από και προς την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών την οδό Θέρμης-Πανοράματος, από και προς τα δυτικά της πόλης (Καβάλα/Κατερίνη) τις Λεωφ. Κομνηνών & Παπανικολάου.
  • της Πυλαίας να επιλέγουν για τις μετακινήσεις την παράκαμψη δια μέσω των οδών Βούλγαρη και Παπαναστασίου/Αλλατίνη.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση της Τροχαίας.

Αλλάζει γραμμή λεωφορείων ΟΑΣΘ - Ποιες στάσεις καταργούνται

Σε προσωρινές αλλαγές στις διαδρομές της γραμμής 58 «Διασταύρωση Χορτιάτη-Πανόραμα-Βενιζέλου» προχωρά ο ΟΣΕΘ από το βράδυ της Παρασκευής 9/1/2026 λόγω των εργασιών στην ευρύτερη περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Κ11 (Πυλαία), οπότε και θα πραγματοποιηθεί καθολικός αποκλεισμός διαρκείας 48 ωρών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του ΟΣΕΘ και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η λεωφορειακή γραμμή κατά τη μετάβασή της από τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Χορτιάτη προς την οδό Βενιζέλου θα ακολουθεί τη διαδρομή:

  • υφιστάμενη διαδρομή - Λεωφόρος Κομνηνών - Μεγ. Αλεξάνδρου - αριστερόστροφος ελιγμός στην οδό Μαντζαρίδη - δεξιόστροφος ελιγμός στην οδό Πέτρου Λεβαντή – Σταδίου - αριστερόστροφος ελιγμός στην οδό Πυθαγόρα - δεξιόστροφος ελιγμός Θέρμης/Πανοράματος - Χαριλάου/Θέρμης - Στ. Καζαντζίδη – Ερατούς – Ισμήνης – Δελφών – Πρασακάκη – Εγνατία - Προφήτου Ηλία - υφιστάμενη διαδρομή.  

Η λεωφορειακή γραμμή κατά την επιστροφή από την οδό Βενιζέλου προς τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Χορτιάτη θα ακολουθεί τη διαδρομή:

  • υφιστάμενη διαδρομή - Προφήτου Ηλία - δεξιόστροφος ελιγμός στην οδό Εγνατία - δεξιόστροφος ελιγμός στην οδό Ισμήνης - αριστερόστροφος ελιγμός στην οδό Ερατούς - Στ. Καζαντζίδη - Χαριλάου/Θέρμης - Θέρμης/Πανοράματος – Πυθαγόρα – Σταδίου - Πέτρου Λεβαντή - Μαντζαρίδη - Μεγ. Αλεξάνδρου - Λεωφόρος Κομνηνών - υφιστάμενη διαδρομή.  

Ταυτόχρονα αλλάζουν ή καταργούνται προσωρινά στάσεις κατά τη διάρκεια του καθολικού αποκλεισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων όπως περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

allages_grammi_58.png

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν
Παρουσιάστηκαν συνολικά 72 γυναίκες - Η ορκωμοσία των εθελοντριών γυναικών θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου
Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν