Της Λεμονιάς Βασβάνη
Στο ρυθμό του καρναβαλιού μπαίνει η Θεσσαλονίκη, καλώντας μικρούς και μεγάλους μασκαράδες σε μια γιορτή γεμάτη ανεμελιά και κέφι.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η δημοτική αρχή προγραμματίζει εκδηλώσεις για το Καρναβάλι.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Βασίλης Γάκης την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, στις 7 μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με τον Τόνι Σφήνο. Μαζί του θα είναι η Antonella Cuellar και η μπάντα του The Playmates.
Το πρόγραμμα θα έχει μουσικά ακούσματα από τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80 ενώ θα παίξουν και Djs. Για την καρναβαλική παρέλαση ο τόπος συνάντησης είναι στις 3μμ στην πλατεία Λευκού Πύργου. Από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία στις 4μμ οι μασκαράδες για να καταλήξουν στην Αριστοτέλους, αφού πρώτα διασχίσουν κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.
Εξάλλου όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος από αύριο η Θεσσαλονίκη θα βάλει τα γιορτινά της. «Θα φωταγωγηθεί η πλατεία Αριστοτέλους και η Τσιμισκή και θα μπει το καρναβαλικό “θ”. Καλούμε τους πολίτες σε μια ωραία εκδήλωση ψυχαγωγίας. Αν και φέτος είναι πιο νωρίς καθώς και το Πάσχα πέφτει νωρίτερα. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και για τις Απόκριες όπως και για το υπόλοιπο πρόγραμμά μας πχ την Λατρευτική Εβδομάδα που θα ακολουθήσει».
Τιμή στον Κώστα Γαβρά
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά η δημοτική αρχή την ερχόμενη Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.
Ανήμερα των γενεθλίων του ο καταξιωμένος σκηνοθέτης θα παραστεί σε εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν του στο δημαρχείο της πόλης μας. Νωρίτερα θα παρευρεθεί στο σημείο «Ζ», όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης για την τοποθέτηση του διπλού δείκτη μνήμης.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρος Βούγιας, είναι ένα συμβολικό σημείο με τρεις αναφορές: της δολοφονίας το ’63, του βιβλίου που εμπνεύστηκε από το γεγονός αυτό το ’66 και της ταινίας που βγήκε το 69.
Μάλιστα η ταινία «Ζ» του Γαβρά θα προβληθεί την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, στο «Ολύμπιον». Θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.
Ο κ. Γαβράς έρχεται στην πόλη μας μετά από πρόσκληση του του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στη πόλη μας θα επισκεφθεί την Παρασκευή 13/2 την Βεργίνα, τις δυτικές συνοικίες και το Σάββατο 14/2 την Καλαμαριά.
Μάλιστα η τιμητική εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης του έργου εξεχουσών προσωπικοτήτων των τεχνών, των γραμμάτων και των επιχειρήσεων. Έχουν προηγηθεί ανάλογες εκδηλώσεις για τον αείμνηστο Διονύση Σαββόπουλο και για τον Μάρκ Μαζάουερ.
- Κλείδωσε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα
- Πέθανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σε ηλικία 60 ετών - Θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ
- Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες στο εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη (VIDEO)
- Σοκ με βιασμό 15χρονου στη Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο κατηγορούμενος
