Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος «έσπασε» τα μέτρα για την ευλογιά – Τι έκανε με τα κοπάδια

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Έβοσκε περίπου 400 πρόβατα συνολικά σε δύο περιπτώσεις, εκτός της εξωτερικής μονάδας που σταβλίζονται

Στη σύλληψη ενός κτηνοτρόφου 65 ετών για παραβίαση των μέτρων κατά της ευλογιάς προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας χθες το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαρτίου, συνόδευσε κοπάδι περίπου 100 αιγών έξω από την κτηνοτροφική μονάδα που στεγάζονται, ενώ λίγη ώρα αργότερα, μετέβη σε άλλο σημείο, σε κοπάδι περίπου 300 αιγών και πάλι έξω από την κτηνοτροφική τους μονάδα, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μέτρα περιορισμού της ευλογιάς. 

Αναλυτικά η αστυνομία αναφέρει:

Η συνεργασία και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά και του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη 65χρονου ημεδαπού - κτηνοτρόφου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος κτηνοτρόφος μεσημεριανές ώρες χθες (06-03-2026) στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, συνόδευσε κοπάδι περίπου (100) αιγών εξωτερικά της κτηνοτροφικής μονάδας όπου στεγάζονται.

Επιπλέον, λίγη ώρα αργότερα μετέβη σε έτερο σημείο της περιοχής, σε δεύτερο κοπάδι περίπου (300) αιγών, τα οποία και αυτά βρίσκονταν για βοσκή εξωτερικά κτηνοτροφικής μονάδας όπου σταβλίζονται, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της ζωονόσου ευλογιάς που ισχύουν στην περιοχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες:

provata_thessaloniki.jpg
provata_thessaloniki2.jpg
provata_thessaloniki3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ