Κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Ορφανός τόνισε πως πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι η ανάδειξη του συγκεκριμένου μνημείου.
«Θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις και ελπίζουμε να πετύχουμε τον στόχο, καθώς η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη εκκλησιών με διάφορες τεχνοτροπίες», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε πως είναι στην δικαιοδοσία του ΥΜΑΘ η καθαίρεση των κτισμάτων. «Δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται, είναι ιδιοκτησία του κράτους», υπογράμμισε.
Σχέσεις Ελλάδας-Αυστραλίας
Στο μεταξύ, ο κ. Ορφανός είχε χθες συνάντηση και με τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, Χριστίνα Σημαντηράκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Αυστραλία και το επικείμενο ταξίδι του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης στην Μελβούρνη, με αφορμή την 30η επέτειο αδελφοποίησης της πόλης με τη Θεσσαλονίκη.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια οικονομική σχέση, μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα με την Αυστραλία. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική ομογένεια και το προξενείο παίζουν καθοριστικό ρόλο», τόνισε ο κ. Ορφανός και χαρακτήρισε κυρίαρχα τα θέματα που αφορούν τους απόδημους Έλληνες.
«Από την επαφή που θα έχουμε με τους ομογενείς της Αυστραλίας, θα προκύψουν θετικά στοιχεία για την χώρα μας, διότι για όλους μας το κυρίαρχο στοιχείο είναι η Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.