Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε άσκαστο βλήμα όλμου - Μεγάλη κινητοποίηση

Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε άσκαστο βλήμα όλμου - Μεγάλη κινητοποίηση
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του χώρου και κατασκευής αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή του 424

Άσκαστο βλήμα όλμου εντοπίστηκε στην περιοχή του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του χώρου και κατασκευής αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα  με πληροφορίες του kranosgr.com, το βλήμα βρέθηκε στην εξωτερική πλευρά της περίφραξης του 424 ΓΣΝΕ, κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούνταν από γκρέιντερ του όπλου του Μηχανικού.

Άμεσα σήμανε ”συναγερμός” και ενημερώθηκε το αρμόδιο κλιμάκιο του ΤΕΝΞ, το οποίο προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες για την ασφάλιση της περιοχής και την απομάκρυνση του ευρήματος.

Ο χώρος περιφράχθηκε και ασφαλίστηκε, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών από τους άνδρες του ΤΕΝΞ, το άσκαστο βλήμα όλμου απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το προσωπικό του νοσοκομείου ή για όσους βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς οι διαδικασίες έγιναν άμεσα, οργανωμένα και με πλήρη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία των προληπτικών εργασιών καθαρισμού και αντιπυρικής προστασίας, ειδικά σε χώρους αυξημένης ευαισθησίας, όπως είναι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τραμπ για συμφωνία με Ιράν: Έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί αύριο

Πέντε δασικές πυρκαγιές από κεραυνούς - Συναγερμός στην Πυροσβεστική