Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα - Ποιες οι κατηγορίες

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα - Ποιες οι κατηγορίες
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στη σύλληψη μέλους του Ρουβίκωνα προχώρησαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου αστυνομικοί των ΟΠΚΕ στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συλλογικότητας, η σύλληψη έγινε για παρέμβαση που είχαν πραγματοποιήσει μέλη της την προηγούμενη ημέρα σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά. 

Σε βάρος του συλληφθέντα έχουν απαγγελθεί, μεταξύ άλλων, κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, μετά το πέρας του μοιράσματος της Κοινωνικής Κουζίνας «9 Μάη», μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη από δυνάμεις των ΟΠΚΕ για τη χθεσινή παρέμβαση που πραγματοποίησαν μέλη μας σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΘ.

Ο σύντροφος αντιμετωπίζει βαρύτατες διώξεις, μεταξύ αυτών ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα:

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης
-Συκοφαντική δυσφήμιση
-Παράνομη βία
-Παράνομη βιντεοσκόπηση (370Α, κακούργημα)
-Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία, 187 παρ. 3)

Η αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος του συντρόφου μας για μια τέτοιου τύπου παρέμβαση, τόσο με την επιβολή κακουργήματος όσο και της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), αποτελεί μια βρώμικη μεθόδευση από πλευράς κράτους και αστυνομικών αρχών. Στόχος τους είναι να εγκληματοποιήσουν πλήρως τη δράση του Ρουβίκωνα, τεντώνοντας το μαστίγιο της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί, διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η δίωξη αυτή μην ξεχνάμε πως έχει ως φόντο τη μεγάλη δίκη του Ρουβίκωνα στην Αθήνα, στις 18 Δεκεμβρίου, οπότε και 7 μέλη μας δικάζονται πάλι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας). Το παράδοξο δόγμα καταστολής που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει πολλές και διαφορετικές διώξεις σε βάρος του Ρουβίκωνα, χαρακτηρίζοντάς τον ως εγκληματική οργάνωση. Πρόσφατα, μάλιστα, άνοιξε δίωξη σε βάρος μελών μας στη Θεσσαλονίκη για την παλαιστινιακή βόλτα που πραγματοποίησαν το καλοκαίρι, πάλι με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Για τις πολλαπλές και παράλληλες αυτές διώξεις θα τοποθετηθούμε εκτενέστερα το επόμενο διάστημα.

Αν οι κρατικές αρχές και οι ένστολοι μπράβοι τους νομίζουν πως θα ρίξουν τον Ρουβίκωνα στα σχοινιά, γελιούνται.

Ο σύντροφός μας αύριο το πρωί περνάει από εισαγγελέα, όπου και θα κριθούν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ρουβίκωνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κριστίν Λαγκάρντ: Πιθανή νέα επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Νοέμβριο

Αγωγή από Ντίτερς κατά Γκίλφοϊλ - Η απειλή με ηχογράφηση 16 λεπτών που «μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση Τραμπ»
Ντίτερς