Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ευχάριστα» νέα για την Αμφίπολη προανήγγειλε η Κατερίνα Περιστέρη

Σήμερα θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των ανασκαφών από την Άννα Παναγιωταρέα

Την αινιγματική... «υπόσχεση» πως «πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα» έδωσε για την Αμφίπολη η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη. Η επικεφαλής της ανασκαφής ρωτήθηκε για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για την πορεία των εργασιών σε εκδήλωση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και έδωσε την απάντηση αυτή.

Η κα Περιστέρη σημείωσε ακόμα ότι πρόκειται για «καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει».

«Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, τίμησε για την προσφορά της την επικεφαλής της ανασκαφής και ανέφερε: «Σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε το έργο σας, σας παρακαλουθούμε νύχτα μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην Αμφίπολη, το απόγευμα της Τρίτης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή "αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας".

Μετά τη βράβευσή της, η κα Περιστέρη έδωσε δώρο στον Λάζαρο Κυρίζογλου, ένα εκμαγείο, το οποίο τιτλοφορείται "Μεθυσμένος έρωτας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη
Ο 52χρονος φέρεται να έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε μια επιχείρηση δολιοφθοράς και συγκεκριμένα εμπρησμού στόχου σε βαλκανική χώρα
Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη