Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εξετάσεις για αγγειακές παθήσεις στο ΑΧΕΠΑ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για αγγειακές παθήσεις θα κάνουν στις 13 Δεκεμβρίου γιατροί στο ΑΧΕΠΑ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις του κοινού για τις αγγειακές παθήσεις θα πραγματοποιήσουν εξειδικευμένοι Ιατροί Aγγειοχειρουργοί το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 από τις 15:00 μέχρι τις 20:30 στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου « ΑΧΕΠΑ» ( Ισόγειο, η είσοδος είναι από την Στ.Κυριακίδη 1).

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος (Υπεύθυνος: Αναπλ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Κ. Κτενίδης) της Α ́ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (Δ/ντής: Καθηγητής Γ. Μπασδάνης) και με την συνεργασία της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ (Γεν. Διευθύνουσα: Κ. Κουτσιαντά) στα πλαίσια της διημερίδας με τίτλο « Αγγειακές Ημέρες ΑΧΕΠΑ 2014», επιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στον πρόσφατα και αναπάντεχα αποβιώσαντα Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Α.Π.Θ. Αστέριο Κατσαμούρη.

Η ενημερωτική εκδήλωση του κοινού και οι δωρεάν εξετάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Αlpha Public Relations (A.P.R ΕΠΕ), στο τηλέφωνο 210 3645 629 και ώρες 09:30 έως 17:30, εκτός Σ/Κ ή να στείλουν την δήλωση συμμετοχής, που θα βρουν στην ιστοσελίδα https:// aggeiakesimeresahepa.eventbrite.com στο fax: 210 3644 441 ή στο email: [email protected]

Οι ανωτέρω εξετάσεις προσφέρονται δωρεάν από τους συμμετέχοντες αγγειοχειρουργούς της διημερίδας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις συγκεκριμένες ασθένειες, των οποίων η διάγνωσή πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της άγνοιας και της έλλειψης συγκεκριμένων συμπτωμάτων.

Η εκδήλωση που αφορά τους ασθενείς αποσκοπεί στην κλινική εξέτασή τους, την εκτίμηση της βαρύτητας των παθήσεων και της προκαλούμενης αιμοδυναμικής διαταραχής, με τη βοήθεια αναίμακτων μεθόδων (Doppler, Triplex) ,όποτε είναι εφικτό, προκειμένου να καθοριστεί η ορθή αντιμετώπισή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ