Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εκλογή Προέδρου ζητούν 100 «προσωπικότητες»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ζητούν «ομαλό τέλος σε μία περίοδο θυσιών»

Την προσδοκία και τη θέληση να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ώστε να δοθεί ομαλό τέλος σε μια περίοδο θυσιών, εκφράζουν με κοινή ανοιχτή επιστολή, προς τους 300 βουλευτές, 100 προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δηλώνουν «υποστηρικτές της κοινής λογικής», και εκφράζουν την ελπίδα οι πολιτικοί μας μπορούν να είναι πρώτα Έλληνες και έπειτα «γαλάζιοι», «πράσινοι» ή «κόκκινοι».

«Προσδοκούμε και θέλουμε, αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να δοθεί ομαλό τέλος σε μια περίοδο θυσιών και να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, μέσω της οποίας, το πολιτικό σύστημα θα διορθώσει πρώτα τον εαυτό του, αναιρώντας προκλητικά προνόμια και θα εναρμονίσει το Σύνταγμα με τις ανάγκες και τις σύγχρονες αντιλήψεις για το σήμερα και το αύριο», υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων.

Την επιστολή υπογράφουν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων (Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό, ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Οικονομικό, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας), καθηγητές Πανεπιστημίου, μέλη διοικήσεων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς