Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμος Θερμαϊκού: Ανυπόστατες οι καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων κατά της διοίκησης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δήμος Θερμαϊκού: Ανυπόστατες οι καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων κατά της διοίκησης

"Ανυπόστατες" χαρακτηρίζει ο δήμος Θερμαϊκού τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου για ανάθεση των εργασιών επισκευής–συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία, αφού, όπως τονίζεται, στο Δήμο υπηρετούν τρεις πεπειραμένοι ηλεκτρολόγοι.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου αναφέρει τα εξής:

"1.Στις 5 Μαΐου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου υπέβαλλε γραπτό ερώτημα στους αρμόδιους υπαλλήλους αν είναι σε θέση να εκτελέσουν σειρά εξειδικευμένων ηλεκτρολογικών εργασιών, που επί πολλούς μήνες παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα, χωρίς να επιλύονται (π.χ. Λιμάνι Μηχανιώνας).

2.Την επομένη 6 Μαΐου σε απάντησή τους οι ηλεκτρολόγοι του δήμου απαντούν τα ακόλουθα: «Σας γνωρίζουμε ότι αδυνατούμε να εκτελέσουμε επιτυχώς τις εργασίες που περιγράφονται στον κατάλογο ειδικών εργασιών συντήρησης- επισκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Δήμου, τον οποίο μας έχετε επισυνάψει στο σχετικό ερώτημά σας, διότι ο Δήμος δεν διαθέτει τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό (μετρητικά όργανα και ειδικά οχήματα εκτέλεσης εργασιών).

Κατόπιν αυτού η διοίκηση προχώρησε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, επ' ωφελεία των δημοτών".

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει στο έπακρο το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Δήμου, περιορίζοντας τη συμβολή των ιδιωτών σε εργασίες του δήμου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτή είναι και θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον η πολιτική μας. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να μας ζητούν να αφήσουμε το δήμο στο έλεος της τύχης ,πάει πολύ. Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Παράλληλα συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάτασης του μηχανισμού του δήμου, που τον παραλάβαμε σε πολύ κακή οργανωτική κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Φωτιά τώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Πού καίει - Σηκώθηκαν ελικόπτερα, κοντά σε επιχειρήσεις
Καίει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Φωτιά τώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Πού καίει - Σηκώθηκαν ελικόπτερα, κοντά σε επιχειρήσεις