Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 495 συλλήψεις μέσα σε 6 μήνες σε 73.000 ελέγχους!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Απολογισμός της αστυνομίας από 73.000 ελέγχους και 495 συλλήψεις – Ποια ήταν τα αδικήματα

Ο απολογισμός των ελέγχων που έκαναν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι αστυνομικές Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στους ελέγχους δόθηκε έμφαση στην πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, στην καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό μη νόμιμων αλλοδαπών, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις προαναφερόμενες επιχειρησιακές ομάδες, πραγματοποίησαν (73.247) ελέγχους ατόμων, οχημάτων, καταστημάτων και λοιπών χώρων και προέβησαν στη σύλληψη (495) ημεδαπών και αλλοδαπών, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συλλήψεις:

• (33) για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

• (257) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

• (32) για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

• (37) για παράβαση του νόμου περί Όπλων

Επίσης, κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, κατασχέθηκαν στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και ελέγχων ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη, κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτικά δισκία κ.λπ.), όπλα (κυνηγετικά όπλα, πιστόλια, μαχαίρια, γκλοπ κ.λπ.), είδη λαθρεμπορίου (λαθραία πακέτα τσιγάρα) κ.α.

Επισημαίνεται ότι η αξιοποίηση και δράση των Ο.Π.Κ.Ε., η οποία εντάσσεται στο πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης και στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αποτελεί βασικό πυλώνα της αστυνομικής ανταπόκρισης, στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις αποστολές που διοργανώνει το ΥΜΑΘ μαζί με ομάδες επιχειρηματιών
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»