Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Στα «σκαριά» ντοκιμαντέρ για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της!

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν παραγωγικές μονάδες και ενημερώθηκαν για την Πράσινη ελιά, το μέλι και τα κρασιά ΠΟΠ......

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Χαλκιδική στα πλαίσια δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ για τα τοπικά αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της Χαλκιδικής, με συνεντεύξεις των επιχειρηματιών και λήψη πλάνων από την παραγωγική διαδικασία για την ΠΟΠ Πράσινη ελιά Χαλκιδικής, το μέλι Χαλκιδικής και τα κρασιά ΠΟΠ του Κτήματος Πόρτο Καρράς.

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο εστιατόριο Αγιονέρι στον Πολύγυρο, πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση της παρασκευής τοπικών συνταγών μαγειρικής ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μια μικρο-εκθεση των σημαντικότερων και δυναμικότερων προϊόντων της Χαλκιδικής (όπως πχ το ΠΟΠ Αγουρέλαιο Χαλκιδικής) προκειμένου να συμπεριληφθούν ως πλάνα στο υπο δημιουργία ντοκιμαντέρ και δόθηκε η ευκαιρία σε τοπικούς επιχειρηματίες να μιλήσουν για τα προϊόντα τους.

Σημειώνεται ότι η φιλοξενία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» από την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ), ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στον Νομό Χαλκιδικής (Άξονας 4 του ΠΑΑ  2007-2013).

Το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είναι ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013. Το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης.

Στόχος του Σχεδίου είναι η ανάδειξη και προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων με προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής και η δημιουργία «Δικτύου των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων», με ενσωμάτωση ενός τουλάχιστον χαρακτηριστικού προϊόντος από κάθε περιοχή, καλύπτοντας γεωγραφικά κατά το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γνωστά φάρμακα εκτός λίστα αποζημίωσης - Για ισχυρούς πόνους και καρκινοπαθών
Εκτός λίστας αποζημιωμένων φαρμάκων μένουν δύο πασίγνωστα παυσίπονα - Θα τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους οι ασθενείς
Γνωστά φάρμακα εκτός λίστα αποζημίωσης - Για ισχυρούς πόνους και καρκινοπαθών