Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Στρυμόνα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Καλά νέα για το αντιπλημμυρικό έργο στο Στρυμόνα αλλά κακά νέα για έργα σε Χαλκιδική και Πέλλα

Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες το αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Στρυμόνα που προέβλεπε την αποκατάσταση των αναχωμάτων στην περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα τον περασμένο χειμώνα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθη Αβραμίδη, ήδη προχώρησε η κατασκευή του έργου σε ένα ποσοστό 90% και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Ο κ. Αβραμίδης επισημαίνει ότι το έργο του Στρυμόνα είναι το μεγαλύτερο από τα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο γνωστοποιεί ότι τα υπόλοιπα έργα για την Κεντρική Μακεδονία δεν βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

“Τα έργα για τη Χαλκιδική και την Πέλλα επεστράφησαν στην Περιφέρεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την αιτιολόγηση ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί γι αυτά η διαδικασία της προμήθειας. Σήμερα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας έδωσε το “πράσινο φως” για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Για τα υπόλοιπα έργα εστάλησαν τώρα οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος” σχολιάζει.

Αναφερόμενος στη γενικότερη προετοιμασία της Περιφέρειας ενόψει του χειμώνα ο κ. Αβραμίδης επισημαίνει ότι “στην ουσία γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις καθώς τα χρήματα που ζήτησε η Περιφέρεια για να θωρακιστεί από τις πλημμύρες δυστυχώς δεν έφτασαν ποτέ”. “Οι καθαρισμοί ποταμιών και τάφρων προϋποθέτουν αρκετά μεγάλα κονδύλια που δεν έχουμε στη διάθεσή μας” λέει και προσθέτει ότι η Περιφέρεια “έκανε ό,τι ήταν δυνατό με τα ελάχιστα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει”. Γνωστοποιεί, τέλος, ότι ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν κληθώ θα είμαι στους αγώνες με Ουκρανία και Ισπανία
Εξήγησε σε δηλώσεις του το πλαίσιο της ασφάλισης που απαιτείται για τους παίκτες του ΝΒΑ που αγωνίζονται στα «παράθυρα» της FIBA
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν κληθώ θα είμαι στους αγώνες με Ουκρανία και Ισπανία
Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον έβδομο πρωθυπουργό του
Εδώ και 15 χρόνια, ο Λάρι αποτελεί τον πιο σταθερό «ένοικο» της Ντάουνινγκ Στριτ, έχοντας γίνει μάρτυρας των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων
Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον έβδομο πρωθυπουργό του
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα
Ο ευρωβουλευτής εξηγεί πώς ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και ψυχρότερων αέριων μαζών προκάλεσε τις ισχυρές καταιγίδες της Δευτέρας
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα