Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ειδομένη: Δεν πτοεί τους πρόσφυγες η βροχή και η λάσπη...

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ελάχιστοι αποφάσισαν και σήμερα να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να επιστρέψουν στην Αθήνα

Λασπόνερα, συνεχόμενη βροχή, κρύο, ομίχλη, τίποτα απ' όλα αυτά δεν φαίνεται να πτοεί τους 13.000 και πλέον πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη. Η επιδείνωση του καιρού με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις νεροποντές, δεν κατάφερε να εξαφανίσει την ελπίδα τους, ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, που είναι κλειστή από την περασμένη Δευτέρα.

Μάλιστα, εξακολουθούν να καταφθάνουν στο σημείο κατά εκατοντάδες και άλλοι άνθρωποι που, αν και έχουν πληροφορηθεί ότι η ροή έχει σταματήσει, πιστεύουν ότι πρέπει να βρίσκονται δίπλα στη «γραμμή» σε περίπτωση που αρχίσει να επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ.

Στον αντίποδα, ελάχιστοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να επιστρέψουν στην Αθήνα. Χθες επέστρεψαν με λεωφορεία 150 άτομα και σήμερα άλλα 100, πληρώνοντας εισιτήριο 25 ευρώ, πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Η πολυήμερη αναμονή στην ύπαιθρο, κάτω από άθλιες συνθήκες, έχει εξαντλήσει τους πρόσφυγες, με τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία να υφίστανται τα μικρά παιδιά και τα μωρά. Κάποια μάλιστα στον καταυλισμό, είναι μόλις μερικών μηνών και παρά το γεγονός ότι χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, είναι αναγκασμένα να μένουν με τους γονείς τους σε σκηνές, μέσα στο κρύο. Μάλιστα, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για προσφορές σε βρεφικά γάλατα και τροφές, όπως και για πάνες μικρού μεγέθους καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί δεν του έδωσε χρήματα για το μηχανάκι
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε για τις πράξεις του. Η επίθεση, η ομηρία και η κατάθεση της μητέρας στο δικαστήριο
Βόλος: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί δεν του έδωσε χρήματα για το μηχανάκι