Την έντονη αντίδραση Ελλήνων χρηστών του Χ προκάλεσε ένα στίχος του χιουμοριστικού τραγουδιού που ερμήνευσαν οι παρουσιάστριες του Α΄ Ημιτελικού της Eurovision 2025.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς, και πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, οι δύο παρουσιάστριες, Hazel Brugger και Sandra Studer, ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν το κοινό με ένα χιουμοριστικό τραγούδι για όλα όσα έχει προσφέρει στον κόσμο η Ελβετία.
Πέρα από τις διάσημες σοκολάτες της, το ελβετικό τυρί, τον ελβετικό σουγιά, αλλά και το... LSD, οι Ελβετοί ισχυρίστηκαν ότι η χώρα τους εφηύρε τη δημοκρατία, με το ελληνικό Χ (πρώην Twitter) να παίρνει φωτιά.
Οι αντιδράσεις στο ελληνικό X για τον ισχυρισμό των Ελβετών, ότι εφηύραν τη δημοκρατία
Τα σχετικά σχόλια των Ελλήνων χρηστών του Χ ήταν πολλά, με κάποιους να αντιμετωπίζουν με χιούμορ τον εν λόγω στίχο, και άλλους να εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους.
Democracy was invented in Switzerland
— The Gorilla (@Meowland_007) May 13, 2025
Greeks:#Eurovision2025 #Eurovision pic.twitter.com/X6Zi8osj0b
Η μόνη περίπτωση να υποστηρίξει ένας Ελβετός το “We invented democracy”, είναι να έχει καταναλώσει τα LSD που κατασκεύασαν. #Eurovision
— V™ 🏁 (@nuxtoVios) May 13, 2025
Every #Greek listening to #Switzerland saying “We invented democracy”.
— Stavroula Katsoula-Kavalli (@stavkat_) May 13, 2025
I guess Cleisthenes was born in Zurich as well 🤔😂 #Eurovision #eurovisiongr #Eurovision2025 pic.twitter.com/qYzytJwgOs
@Eurovision #Eurovision2025 it’s so insulting that Switzerland said that they invented Democracy . Check your facts
— marina (@Greekyoghurt555) May 13, 2025
Presenters: Democracy was invented in Switzerland….
— Demys (@DimitrisArg19) May 13, 2025
Meanwhile we the Greeks#Eurovision | #Eurovision2025 | #EurovisionGR pic.twitter.com/AVgPSrrwdM
Democracy was invented in Switzerland
— παγανιοτιΣ (@paganiotis) May 13, 2025
Greeks:#eurovision #Eurovision2025 pic.twitter.com/HBbiP0IINh
«Η μόνη περίπτωση να υποστηρίξει ένας Ελβετός ότι “εφηύρε τη δημοκρατία” είναι να έχει καταναλώσει το LSD που κατασκεύασαν», «Ντροπή στη Eurovision, η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα, αηδιαστικό», «Όχι Ελβετία, δεν εφηύρες τη δημοκρατία», «Είναι τόσο προσβλητικό αυτό που ειπώθηκε, ελέγξτε τα γεγονότα», ήταν μερικά από τα σχόλια στο ελληνικό Twitter.
Πηγή: iefimerida.gr