Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γαλλία: Τα μοντέλα θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νέο μέτρο κατά της νευρικής ανορεξίας στο χώρο της μόδας

Νέους κανόνες εισάγει η Γαλλία στο χώρο της βιομηχανίας της μόδας. Έτσι όσα μοντέλα θέλουν να δουλέψουν στις γαλλικές πασαρέλες και όχι μόνο, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό. Αυτό γίνεται για να αποτραπεί η συμμετοχή μοντέλων που τα λίγα τους κιλά είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Το πιστοποιητικό υγείας θα επικεντρώνεται στον δείκτη μάζας σώματος λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σωματικό βάρος του μοντέλου σε συνάρτηση με το ύψος του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τους ανθρώπους στην κατηγορία των λιποβαρών όταν ο δείκτης μάζας σώματος είναι κάτω από 18,5.

Έτσι σύμφωνα με τη νέα γαλλική νομοθεσία όποιος από τη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιεί μοντέλα χωρίς πιστοποιητικό υγείας θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης που θα μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες και καταβολή προστίμου 75 χιλιάδων ευρώ. Τα πιστοποιητικά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια.

Επιπλέον από τον ερχόμενο Οκτώβριο όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη Γαλλία, σε έντυπα και διαδύκτιο, θα πρέπει να φέρουν την επισήμανση «επεξεργασμένες», εφόσον έχουν υποστεί επεξεργασία σε υπολογιστή, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των μοντέλων.

Ο νόμος, όπως επισημαίνει το Spiegel on Line, έχει ήδη ψηφιστεί από τα τέλη του 2015, αλλά μόλις την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας οι νέοι και ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα θα πρέπει να ξεφύγουν από την εικόνα της «ανέφικτης, ιδεώδους ομορφιάς», που τους παρασύρει στην ανορεξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Δέκατη συνεχόμενη νύχτα αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν – Η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του – Σε ποιο σημείο έγινε το τροχαίο ατύχημα
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Πώς σχολιάζουν φορείς της πόλης μας και απλοί πολίτες το νέο νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή προς ψήφιση
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών