Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 12 θεραπείες για το… τέλειο σχήμα προσώπου!

Για όσους δεν θέλουν να χάνουν ούτε στιγμή από τη νεότητα τους

Ο χρόνος, δυστυχώς, είναι αμείλικτος με το πρόσωπό μας. Πολλοί παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, ο ήλιος και φυσικά η ηλικία επηρεάζουν την εικόνα του προσώπου μας.

Αποτέλεσμα της επίδρασης των παραγόντων αυτών είναι το δέρμα να έχει χάσει το σφριγηλό νεανικό του σχήμα, να έχει υποστεί χαλάρωση, δυσχρωμίες, αλλαγές στα βλέφαρα, στο λαιμό και στο τριχωτό, μετατόπιση του λίπους προς τα κάτω και ατροφία των μυών.

Πολλές φορές η εικόνα του προσώπου μας ενοχλεί ακόμη και στην νεαρή ηλικία, λόγω γενετικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα μια δυσμορφία στην μύτη ή στα βλέφαρα.

Η συνεργασία δερματολόγου και ασθενή θα οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα θεραπείας που θα χαρίσει στο πρόσωπό μας την νεανική του εμφάνιση ή όποια εμφάνιση μας ικανοποιεί.

Οι σύγχρονες θεραπείες δεν απαιτούν απομάκρυνση από την εργασία, είναι εύκολες, γίνονται στο χώρο του ιατρείου και απαιτούν μικρό χρόνο θεραπείας και αποθεραπείας.

Τα συνηθέστερα εργαλεία-θεραπείες, όπως εξηγεί στο TyposThes ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Σταύρος Σταματόπουλος, από τις οποίες γίνεται η κατάλληλη επιλογή ανάλογα με το πρόβλημα που μας απασχολεί και φυσικά ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος είναι το BOTOX, τα νήματα, το υαλουρονικό, το PRP, η μεταφορά λίπους, η αναίμακτη ρινοπλαστική, η αναίμακτη βλεφαροπλαστική, η λιποδιάλυση, η μεσοθεραπεία, το SMP, το fractional lazer και τα peelings.

Ας δούμε εν συντομία τις πιο συχνές θεραπείες:

 • BOTOX

Το botox είναι μια κλασική θεραπεία που προσφέρει ένα ξεκούραστο πρόσωπο με φωτεινό βλέμμα.

Παραλλαγές της κλασικής μεθόδου είναι το baby botox  και η μεσοθεραπεία botox.

Οι υπερβολές, όπως σε κάθε θεραπεία, πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια εικόνα παραμορφωμένη, με αλλοίωση της αρμονίας και της συμμετρίας του προσώπου.

 • Νήματα

Η χρήση απορροφήσιμων νημάτων είναι ευρέως διαδεδομένη για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου.

Χρησιμοποιούμε διαφορετικά νήματα και τεχνικές για να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα ιδανικό για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Χρησιμοποιούμε νήματα για έλξη ώστε να πετύχουμε ένα ελαφρύ lifting στο πρόσωπο.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, χωρίς να είναι απαραίτητη η τοπική αναισθησία.

Με την μέθοδο αυτή εξαναγκάζουμε το δέρμα να αντιδράσει, παράγοντας στη θέση των νημάτων που απορροφούνται το δικό του κολλαγόνο.

prosopo_1.jpg
 • Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό είναι ένα απλό υλικό για την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου, με άμεσο αποτέλεσμα.

Διαφορετικά είδη υαλουρονικού χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ενδείξεις.

 1. Χείλη: Διορθώνουμε το περίγραμμα, δίνουμε όγκο όπου και όταν χρειάζεται.
 2. Ζυγωματικά και μάγουλα: Επαναφέρουμε τον όγκο, στις θέσεις από τις οποίες το  λίπος μετακινείται προς τα κάτω και χάνεται με την πρόοδο του χρόνου.
 3. Ενυδατώνουμε το δέρμα.
 4. Συμπληρώνουμε όγκο σε θέσεις οι οποίες δείχνουν υπερβολικά αδύνατες όπως στους κροτάφους.
 5. Βελτιώνουμε την εμφάνιση της περιοχής κάτω από τα μάτια. Ελαχιστοποιούμε τους μαύρους κύκλους.
 6. Διορθώνουμε το περίγραμμα της μύτης.
 • PRP

Το PRP, αυτόλογη μεσοθεραπεία ή vampire lifting,  είναι μια ασφαλής μέθοδος η οποία ανανεώνει την λειτουργία των επιφανειακών αλλά και των βαθύτερων κυττάρων, σε κάθε θέση του προσώπου. Δίνει όγκο στα ζυγωματικά, απαλύνει τις ρυτίδες, δίνει σφριγηλότατα στο δέρμα, εξαλείφει τους λεκέδες.

Με την βοήθεια του υλικού που παίρνουμε από το αίμα μας δημιουργείται η αποκλειστικά δική μας κρέμα προσώπου με θεραπευτική δράση.

Ο ειδικευμένος γιατρός θα επιλέξει ποιo PRP, από τα πολλά που υπάρχουν,  ταιριάζει στην περίπτωσή μας και πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε η θεραπεία να δώσει τα άριστα αποτελέσματα.

 • Μεταφορά λίπους

Η μεταφορά του λίπους είναι μια άριστη επιλογή για αποκατάσταση του όγκου σε θέσεις του προσώπου που ο όγκος έχει χαθεί η δεν υπάρχει από την κατασκευή.

Θέσεις κατάλληλες για εφαρμογή της μεθόδου είναι τα ζυγωματικά, τα μάγουλα, τα χείλη και οι κρόταφοι.

Το δικό μας λίπος είναι ένα ιδανικό υλικό, για να βελτιώσουμε συνολικά την εικόνα του προσώπου μας. Η λήψη και η μεταφορά του λίπους γίνεται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου σε μια συνεδρία.

Το υλικό που αφαιρέθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε μπορεί να καταψυχθεί, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, και να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σαν συμπληρωματική θεραπεία στη ίδια ή σε άλλη θέση.

Το  λίπος που τοποθετείται παραμένει για πάντα στη θέση του και δεν απορροφάται από τον οργανισμό όπως συμβαίνει με άλλα υλικά. Επομένως η θεραπεία δεν χρειάζεται να επαναληφθεί.

 • Ρινοπλαστική αναίμακτη

Μικρές ατέλειες στη μορφή της μύτης, διορθώνονται εύκολα με την χρήση υαλουρονικού ή νημάτων.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ασφαλές χωρίς υπερβολές.

 • Αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Με τη μέθοδο αυτή πετυχαίνουμε την συρρίκνωση των χαλαρών βλεφάρων και την ανόρθωσή τους. Η θεραπεία γίνεται με χρήση του plasma light και τοπική αναισθητική κρέμα.

 • Λιποδιάλυση

Η λιποδιάλυση μας βοηθάει να διαλύσουμε το λίπος το οποίο έχει μετακινηθεί, με την πάροδο του χρόνου, από τα ζυγωματικά προς τα κάτω. Εφαρμόζουμε τοπικά ενέσιμο υλικό. Η θεραπεία γίνεται σταδιακά σε διάστημα 2 μηνών.

Ιδανική θέση για λιποδιάλυση, εκτός των ζυγωματικών, είναι και το διπλοσάγονο.

 • Mεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια κλασική θεραπεία κατά την οποία θρέφουμε το δέρμα μας, με ενέσιμο ή μη ενέσιμο τρόπο. Δίνουμε τροφή και λάμψη στο δέρμα.

Για να πετύχουμε το καλλίτερο αποτέλεσμα συνδυάζουμε την μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες όπως το needling pen, dermo Roller, fraxional laser.

 • SMP (scalp micropigmentation)

Η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής αλλά κυρίως των φρυδιών αλλοιώνει την εικόνα του προσώπου. Η νέα αυτή μέθοδος, scalp micropigmentation, είναι τεχνική ιατρικού τατουάζ. Είναι μια καινοτόμος μη επεμβατική μέθοδος προσομοίωσης φυσικών τριχών του τριχωτού. Αποτελεί τη νέα εναλλακτική μέθοδο στη μόνιμη αντιμετώπιση της αραίωσης ή της πλήρης πτώσης των τριχών σε κεφαλή ή φρύδια όπως στη περίπτωση της γυρεοειδούς αλωπεκίας ή ουλών.

Η τεχνική SMP είναι μια ιατρική πράξη. Εφαρμόζεται από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους στην τεχνική του SMP  δερματολόγους στο χώρο του ιατρείου σε συνθήκες αποστείρωσης.

 • FRAXIONAL LASER CO2

Το fractional laser δίνει στο δέρμα σύσφιξη και φωτεινότητα, αποκαθιστά ατέλειες όπως οι ουλές ακμής.

Το fractional laser μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως το peeling, PRP, μεσοθεραπεία.

 • Peeling

Έχουμε στη διάθεση μας ποικιλία συνδυαστικών υλικών peeling για το καλύτερο αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων ερεθισμών. Η ποικιλία των υλικών μας δίνει πολλές επιλογές ώστε κάθε πρόβλημα να αντιμετωπισθεί εξειδικευμένα.

 

Το τέλειο δέρμα… εφικτό για όλους!

Η βελτίωση της συνολικής εικόνας του προσώπου είναι εφικτή και επιτυγχάνεται από τον ειδικό ιατρό σε συνεργασία με τον ασθενή. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι απόλυτα ασφαλείς.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, οι υπερβολές και οι γρήγορες λύσεις δεν πρέπει να επιλέγονται ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Με όλα αυτά στο μυαλό, μην χάνετε ούτε στιγμή από ένα τέλειο πρόσωπο… το δικό σας!

 

Info

Για πληροφορίες και απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Σταύρο Σταματόπουλο, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, τ. Διευθυντή στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Αισθητική Δερματολογία, την Τριχόπτωση και τη Δερματοχειρουργική.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ