Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κορωνοϊός: Στα 117 τα κρούσματα – «Λουκέτα» σε καταστήματα

Η ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τα 18 νέα κρούσματα

Τα 117 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας προ ολίγου.

Ειδικότερα, από τα 117 τα 82 είναι εισαγόμενα και 25 επαφές του και τα 10 «ορφανά».

Έχουμε ακόμη 15 κρούσματα που ερευνώνται. Οι 34 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ σήμερα έλαβαν εξιτήριο η 38χρονη που ήταν το πρώτο κρούσμα πανελλαδικά και ο γιος της στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως ελήφθη απόφαση για μαζικά λουκέτα σε σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης και χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας δεν είναι δυνατόν να μπαίνει λουκέτο σε σχολεία και να γεμίζουν καταστήματα από κόσμο. Υπενθύμισε πως αναστέλεται η λειτουργία και για τα δικαστήρια, ενώ διευκρίνησε πως δεν κλείνουν όλα τα καταστήματα εστίασης, αλλά τα καταστήματα (κέντρα διασκέδασης ή γυμναστήρια) όπου επικρατεί συνωστισμός ατόμων.

Ανοιχτά παραμένουν καφέ και εστιατόρια. 

 

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα μέτρα εντείνονται και εξήγησε ότι κλειδί στον έλεγχο διασποράς του ιού, αποτελούν οι συναθροίσεις. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη».

Ο κ. Τσιόδρας, είπε ότι σε σχέση με άλλες χώρες, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και ως ένα βαθμό τα έχουμε καταφέρει χωρίς βέβαια να λέμε ότι ο ιός δεν έχει διασπαρθεί στην κοινότητα. «Έχουμε κύκλους μετάδοσης του ιού στην κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά αλλά τόνισε ότι «προσπαθούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων μαζί, ιδίως σε μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι μένουμε σπίτι μας με ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης και διευκρίνισε ότι οι μη ευπαθείς ομάδες που περνούν σχετικά ήπια την ίωση που προκαλεί ο κορωνοϊός δεν θα έχει πλέον νόημα να εξετάζονται για αυτόν.

«Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε το αποτέλεσμα αν είστε υγιείς και έχετε ήπια συμπτώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα και ανοσοκαταστολή, είναι σημαντικό όταν εμφανίζουν πυρετό και βήχα να επικοινωνούν με τα νοσοκομεία τα οποία θα διαχειρίζονται τον τρόπο με τον οποίο θα εξετάζονται για τον κορωνοϊό αλλά και αν απαιτείται η μεταφορά τους σε αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννα Τούνη: Έξαλλη με μήνυμα για το σώμα της - «Ρε πάμε καλά; Δεν είμαι έγκυος»
Έξω φρενών η Ιωάννα Τούνη με follower και το μήνυμα που της έστειλε με αφορμή ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram και η κοιλιά της ήταν φουσκωμένη
Ιωάννα Τούνη: Έξαλλη με μήνυμα για το σώμα της - «Ρε πάμε καλά; Δεν είμαι έγκυος»