Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαδάκτυλος: Όποιος έχει κορωνοϊό και δεν το ξέρει το μεταδίδει σε 4 άτομα

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μένουμε μέσα τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

«Το μαθηματικό μοντέλο που ανέφερε χθες ο κ. Τσιόρδας, καταδεικνύει τη σημασία της τήρησης των περιορισμών που ζητάμε να εφαρμόσουν όλοι! Δεν γίνεται να εξετάζονται 11.000.000 άνθρωποι κάθε μέρα για κορωνοϊό. Τα παιδιά δεν εξετάζονται αν δεν εκδηλώσουν συμπτώματα και εκδηλώνουν σπάνια. Κάθε ένας από τους 2-3 χιλιάδες Έλληνες που βάσει μοντέλου διασποράς εκτιμάται πως φέρουν σήμερα τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν, μπορεί να το μεταδόσει σε τέσσερις, οι επόμενοι σε άλλους τέσσερις ο καθένας και ούτω καθεξής. Και ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να γίνει τεράστιος πολύ γρήγορα. Γι` αυτό είναι σημαντικό να μένουμε μέσα!»

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ακόμα τα εξής:

  • «Τα γρήγορα τεστ που κυκλοφορούν τελευταία, δεν έχουν καμία αξιοπιστία.»
  • «Η συμπεριφορά όσων πηγαίνουν να κάνουν τεστ, να βγει αρνητικό σήμερα και να κυκλοφορούν χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι εγκληματική. Το τεστ που σήμερα είναι αρνητικό, αύριο μπορεί να είναι θετικό, χωρίς να έχει μεσολαβήσει επαφή με κανέναν.»
  • «Το σύστημα υγείας της Ελλάδας δεν είναι το καλύτερο, δεν είναι ούτε υπανάπτυκτο. Είναι ένα ανεπτυγμένο σύστημα με σημαντικά προβλήματα. Κανένα σύστημα όμως, δεν μπορεί να αντέξει τη διαχείριση 100.000 ασθενών που θα έρθουν ταυτόχρονα.»
  • «Στην Ελλάδα δεν παίρνονται μέτρα με βάση τη στρατηγική της “ανοσίας της αγέλης” που ξεκίνησαν να ακολουθήσουν στην Βρεττανία και ήδη κάνουν στροφή. Όμως, ναι, αν δεν προσέξουμε, αν δεν τηρήσουμε τις οδηγίες, αν δεν προστατέψουμε το σύστημα υγείας, θα καταλήξουμε σε de facto κατάσταση εφαρμογής “ανοσίας της αγέλης”.»
  • «Μένουμε σπίτι, διότι επιλέξαμε να έχουμε οικονομικό κόστος, αποφεύγοντας το κόστος στην υγεία των ανθρώπων. Η “ανοσία της αγέλης” αποδέχεται ένα κόστος στη υγεία για να αποφευχθεί το οικονομικό κόστος. Αν καταλήξουμε, λόγω μη τήρησης των μέτρων, να έχουμε και οικονομικό κόστος και κόστος στην υγεία, θα μας αξίζει να διατηρήσουμε το νόμπελ βλακείας για τα επόμενα 10 χρόνια!»
  • «Να πάψουν να προμηθεύονται και “στοκάρουν” φάρμακα οι πολίτες που θα λείψουν από ανθρώπους ασθενείς, που τα χρειάζονται στην καθημερινότητά τους. Ζήτησα με έγγραφό μου να απαγορευτεί η πώληση τέτοιων φαρμάκων χωρίς συνταγή.»
  • «Κι εγώ με υφασμάτινη μάσκα χειρουργώ. Αν δεν υπάρχει άλλη, είναι καλή λύση με μια προϋπόθεση. Τη φοραώ,  βγαίνω έξω, επιστρέφω, τη βράζω και τη σιδερώνω.»
  • «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε την εμπειρία από την αντιμετώπιση του ιού σε άλλες χώρες και στην Κίνα από τις αρχές Ιανουαρίου. Μέχρι να έχουμε φάρμακο ή εμβόλιο, το καλύτερο φάρμακο είναι οι αποστάσεις δύο μέτρων και ο περιορισμός των επαφών. Να μένουμε σπίτι. Αυτό είναι το όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή και πρέπει να το χρησιμοποιούμε.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη 15χρονη που κατήγγειλε ψευδώς βιασμό στο Ηράκλειο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της νεαρής, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, που θα αποφανθεί για την ποινική μεταχείρισή της
Αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη 15χρονη που κατήγγειλε ψευδώς βιασμό στο Ηράκλειο
Σταϊκούρας: Η Ελλάδα τα κατάφερε και γύρισε σελίδα
Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για το ασταθές ευρωπαϊκό περιβάλλον και τόνισε ότι είναι κορυφαίας σημασίας να συνεχιστεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια...
Σταϊκούρας: Η Ελλάδα τα κατάφερε και γύρισε σελίδα
Θεσσαλονίκη: Δύο νέα κέντρα της ΑΑΔΕ δημιουργούνται εντός του 2023
Ο κ. Πιτσιλής γνωστοποίησε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα ψηφιακά δελτία αποστολής, με στόχο έως το τέλος του 2023...
Θεσσαλονίκη: Δύο νέα κέντρα της ΑΑΔΕ δημιουργούνται εντός του 2023