Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Το παιχνίδι χάθηκε τον Ιούλιο

koronoios

Έπρεπε να λάβουμε μέτρα νωρίτερα, υποστηρίζει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης

Την ώρα που τα κρούσματα που καταγράφονται κάθε ημέρα στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλά ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την πανδημία του κορωνοϊού και το πισωγύρισμα που κάναμε κυρίως τον Ιούλιο και χάθηκε το «παιχνίδι».  Ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε ότι αργήσαμε να λάβουμε μέτρα και γι αυτό εκτραχύνθηκε η κατάσταση.

«Έπρεπε να είχαμε πάρει πιο πολλά μέτρα και πιο γρήγορα» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι στην Αττική πλέον «θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Ακόμα και στο δρόμο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας που κινείται πολύς κόσμος. Θα πρέπει να φοράμε μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας με άλλα άτομα. Οπουδήποτε. Είτε είμαστε μέσα είτε είμαστε έξω» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, ξεκαθάρισε ότι «απαγορεύεται» δια ροπάλου η προσωπίδα, προσθέτοντας ότι «κανονική μάσκα μόνο θα πρέπει να φοράνε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσουν και να βρουν τους τρόπους». Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι τα σχολεία μπορούν να συμβάλουν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, λέγοντας πως «όπως είναι τα σχολεία τώρα οργανωμένα, ίσως καταφέρουμε να μειώσουμε τα κρούσματα».

Οσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Θεία Μετάληψη, τόνισε ότι «τυπικά, δεν απαγορεύεται, άρα ο κ. Κουμουτσάκος δεν παραβίασε κάποιον νόμο», αλλά ξεκαθάρισε ότι αντίστοιχα... φάουλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας. «Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χάσαμε το παιχνίδι τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η επαναφορά της, είναι πολύ δύσκολη» κατέληξε ο κ. Δερμιτζάκης.

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρτηριακή υπέρταση: Σημαντικός αριθμός ασθενών δε γνωρίζει ότι πάσχει
​​​​​​​Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο δημοσιονομικό πρόβλημα υγείας, αναφέρει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με...
Αρτηριακή υπέρταση: Σημαντικός αριθμός ασθενών δε γνωρίζει ότι πάσχει