Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σαρηγιάννης: Τριψήφιος o αριθμός κρουσμάτων από 16 Ιουνίου (VIDEO)

maskes
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Όλοι οι δείκτες είναι καλύτεροι», είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ - Τι είπε σχετικά με ενδεχόμενο 4ο κύμα

«Όλοι οι δείκτες είναι καλύτεροι», ανέφερε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Βάσει των εκτιμήσεων του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «από τις 16 Ιουνίου και μετά θα δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Ερωτηθείς για το τι «βοήθησε» στη μείωση αυτή, απάντησε πως οφείλεται ξεκάθαρα στα self tests, τα οποία όπως ανέφερε «σπάνε την αλυσίδα της διασποράς» και παρατηρώντας ότι, δεν τηρούμε πολύ τα μέτρα, αλλά βοηθά ο καιρός και μετά τη μείωση των κρουσμάτων θα βοηθήσει κι ο εμβολιασμός. «Θα είχαμε αποφύγει σημαντική επιβάρυνση, αν είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα τα μέτρα», εκτίμησε για τα self tests.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορωνοϊού είπε: «Δεν φοβάμαι 4ο κύμα το καλοκαίρι, αν υπάρξει, θα είναι Νοέμβρη με Δεκέμβρη και για να υπάρξει θα πρέπει να έχουμε κυριαρχία μεταλλάξεων και θα επηρεάσει μικρό αριθμό ανθρώπων», εκτιμώντας ότι, «μπορούμε να το αποφύγουμε και αυτό, δείχνοντας σύνεση στην τήρηση των μέτρων».

Τέλος χαρακτήρισε «πρόβλημα» τα απορρίμματα των self tests, αφού όπως είπε, «αν διαβάσουμε τη συσκευασία λέει ότι είναι νοσοκομειακό απόβλητο». Απλή λύση ωστόσο, δεν υπάρχει, αφού η μόνη επιλογή είναι να τα βάζουμε σε ειδική σακούλα, την οποία θα πρέπει να πετάξουμε σε κάδους για νοσοκομειακά απόβλητα που διαθέτει ο κάθε Δήμος.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Σαρηγιάννη:

Πηγή: ant1news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς