Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παγώνη: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την 4η δόση στους 30-59 ετών (VIDEO)

Ποιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τη δόση, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

Σύγχυση και ερωτηματικά προκάλεσε την Πέμπτη (23/06) η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να ανοίξει την πλατφόρμα διενέργειας της τέταρτης δόσης, για όσους είναι άνω των 30 ετών.

Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία συμπίπτει χρονικά με την έξαρση της πανδημίας στη χώρα και δε θα προκαλούσε πολλά ερωτηματικά αν δε συνοδευόταν από την παραδοχή πως τα επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης είναι επί του παρόντος ελλιπή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως οι πολίτες άνω των 60 ετών πρέπει να σπεύσουν να λάβουν την 4η δόση. «Οι άνω των 60 που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την 4η δόση. Από τις ηλικίες 30 μέχρι 59 έγινε η σύγχυση. Τεκμηριωμένα πλήρως επιστημονικά δεδομένα για αυτές τις ηλικίες που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, δεν έχουμε. Επειδή στις ηλικίες αυτές δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένα τα δεδομένα, αυτοί που δεν έχουν υποκείμενο νόσημα δε νομίζω να πάνε να το κάνουν, αυτοί όμως που έχουν προβλήματα μπορούν να το κάνουν και θα τους βοηθήσει».

Ωστόσο, επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση δεν υπάρχουν. «Λέγεται ότι θα ωφελήσει επειδή έχουν τα υποκείμενα νοσήματα, αλλά πλήρης τεκμηρίωση δεν υπάρχει».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι «ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση» και όλοι θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν μέτρα υγιεινής.

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρίτσης: «Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της εν δυνάμει διακυβέρνησης» (VIDEO)
Ο πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας έδωσε το ιδεολογικό στίγμα και τους στόχους των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Χαρίτσης: «Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της εν δυνάμει διακυβέρνησης» (VIDEO)
Σοκ στις ΗΠΑ: Νεκρός 15χρονος – Τον μαχαίρωσε συμμαθητής του σε καυγά (VIDEO)
Σε λύκειο της Βόρειας Καρολίνας - Ήταν σε αυτοάμυνα λέει η μητέρα του δράστη που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία
Σοκ στις ΗΠΑ: Νεκρός 15χρονος – Τον μαχαίρωσε συμμαθητής του σε καυγά (VIDEO)
Τζανακόπουλος: Ο Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα
«Υπερασπίζουμε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία», είπε για τη νέα κίνηση
Τζανακόπουλος: Ο Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα