Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάκληση για σοκολάτα από τα ράφια – Τι βρέθηκε πως περιέχει (ΦΩΤΟ)

sokolata

Χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα

Στην ανάκληση σοκολάτας γάλακτος προχωρά ο ΕΦΕΤ έπειτα από ενημέρωση από την ίδια την επιχείρηση, σύμφωνα με την οποία αυτοελέγχου βρέθηκε στο προϊόν αλλεργιογόνο στοιχείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος με οαμύγδαλα και όπως προέκυψε από την ανάλυση, περιείχε και «αραχίδα/αράπικο φιστίκι» χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ανάκληση σοκολάτας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την επιχείρηση SWEETS DISTRIBUTION ROSHEN ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. ότι, σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σοκολάτας γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα, γιατί μετά από ανάλυση βρέθηκε το αλλεργιογόνο συστατικό «αραχίδα/αράπικο φιστίκι» χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα. Αναμένεται η ανάρτηση/δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της επιχείρησης εντός της ημέρας.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «Σοκολάτα γάλακτος LACMI με ολόκληρα αμύγδαλα» / «Σοκολάτα LACMI whole almonds» σε συσκευασία των 90 γρ. με αριθμούς παρτίδας L2407233 και L1308232 με ημερομηνίες λήξης 24.07.2024 και 13.08.2024 αντίστοιχα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στις αραχίδες/αράπικο φιστίκι και έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην τις καταναλώσουν.

Δείτε φωτογραφία του προϊόντος:

sokolata_anaklisi.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρήνος στην οικογένεια του Ηρακλή: Πενθεί για την απώλεια του Γρηγόρη Φανάρα
Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο του 1976, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών
Θρήνος στην οικογένεια του Ηρακλή: Πενθεί για την απώλεια του Γρηγόρη Φανάρα