Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στα πλαίσια πειράματος, παρατήρησαν ότι όσοι έπιναν ροφήματα με γλυκαντικό στοιχείο τη ζάχαρη, εμφάνιζαν χαμηλότερα ποσοστά κορτιζόλης μετά από ένα τεστ μαθηματικών, σε σχέση με όσους κατανάλωσαν ροφήματα με ασπαρτάμη. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που ήπιαν τα ροφήματα με ζάχαρη, εμφάνισαν περισσότερη δραστηριότητα στα τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και είναι πιο ευαίσθητα στο στρες.
Παρόλο που η ανακούφιση από το στρες είναι εποικοδομητική για όλους, οι γιατροί προειδοποιούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση και κατά συνέπεια σε παχυσαρκία. Οπότε είναι καλό να τηρούμε το μέτρο.