Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα έκκληση Παγώνη στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν

«Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και αυτό αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες - μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα. Διαφορετικά, ο φορέας επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης, από σήμερα ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, η κ. Παγώνη είπε ότι είναι πολύ δύσκολη ημέρα η σημερινή και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στα νοσοκομεία καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά, να πάρουν τα εξιτήρια τους. «Με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς διαθέτουν με λιγότερο γιατρούς και νοσηλευτές», τόνισε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι «με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση «πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν». Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους.

«Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ