Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατροί συνιστούν σε εγκύους να μην κάνουν το εμβόλιο, κατήγγειλε ο Γιαννάκος

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μίλησε για μεγάλο κενό στο σύστημα υγείας, καθώς έχουν βγει σε αναστολή 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Γιατροί συνιστούν σε εγκύους, θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τη διασωλήνωση ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας εγκύου στη Λάρισα, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει υποθέσεις με γιατρούς που «κρατάνε» συναδέλφους τους από το να εμβολιαστούν. «Η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω -δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της την φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν αναστολή, αλλά όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους ‘φρενάρουν’ σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Λουκίδης: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γιατρός που προτείνει να μείνει ανεμβολίαστη έγκυος 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γιατρός που προτείνει να μείνει ανεμβολίαστη έγκυος», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρίας. Πρόσθεσε ότι από τα επιστημονικά δεδομένα προκύπτει ότι η εγκυμοσύνη είναι παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσο και μάλιστα για το θέμα έχει πάρει θέση με σχετικές οδηγίες η επιστημονική κοινότητα.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι έγινε ειδική έρευνα σε άνδρες για να διαπιστωθεί εάν επηρεάζεται η γονιμότητα από τα εμβόλια και προέκυψε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο.

 

7.000 υγειονομικοί σε αναστολή – Να επιστρέψουν με 2 rapid test

Μιλώντας για την πίεση στο σύστημα υγείας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι έχουν βγει σε αναστολή 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό.

Είπε επίσης ότι 800 εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν από τον εμβολιασμό από τις ειδικές επιτροπές και εργάζονται στην πρώτη γραμμή με δύο rapid test την εβδομάδα «και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ακόμη 400 υγειονομικοί νοσούν όντας εμβολιασμένοι.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με την υποχρέωση για 2 rapid test την εβδομάδα.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»