Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βασιλακόπουλος: Η υποχρεωτικότητα, αν πετύχει, θα αλλάξει η εικόνα της πανδημίας

maskes-koronoios
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον», υπογράμμισε

«Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως» τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφορικά με το νέο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το 90% των θανάτων που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι στην ηλικία των 60 ετών και άνω, ενώ πρόσθεσε ότι «αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν προστατευμένοι πλήρως θα είχαμε γλιτώσει το 90% των θανάτων και θα είχαμε γλιτώσει ένα αντίστοιχο ποσοστό των διασωληνωμένων που ασκούν πίεση στο ΕΣΥ».

Ο καθηγητής επισήμανε μάλιστα πως το εν λόγω μέτρο ελήφθη ορθώς, ωστόσο ανέφερε ότι δεν θα σταματήσει τον ιό από το να κυκλοφορεί αλλά θα μειώσει την πίεση στο σύστημα η υγείας. «Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό». Σχολίασε δε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον. Για αυτό το κράτος μας λέει  να φοράμε ζώνη ασφαλείας θέλουμε δεν θέλουμε. Έτσι με προστατεύει και μου βάζει πρόστιμο αν δεν φοράω».

Όσον αφορά στην ανησυχία που επικρατεί για την παραλλαγή Όμικρον, διευκρίνισε ότι υπάρχει έλλειψη στέρεων επιστημονικών δεδομένων, ενώ εκτίμησε ότι μέσα σε δυο εβδομάδες θα τα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια . Πρόσθεσε όμως ότι αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, είναι τρομερά προστατευμένος ακόμα και απέναντι στην Όμικρον.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαμιμίκος για ΠΑΟΚ: Με σχέδιο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε τη νέα εποχή
Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει, για να ανοίξει ένας ακόμη μεγαλύτερος - Το καλοκαίρι του 2027 θα αρχίσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο
Παπαμιμίκος για ΠΑΟΚ: Με σχέδιο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε τη νέα εποχή