Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιμένει ο Γιαννάκος για τις VIP ΜΕΘ – Δηλώσεις από Θεσσαλονίκη (VIDEO)

«Το υπουργείο ανακοινώνει 98% κάλυψη και ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια, όταν πάνω από 120 ασθενείς βρίσκονται εκτός», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Για την αναφορά στην εισαγγελία για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων για τους διασωληνωμένους ασθενείς που χάνουν τη ζωή του εκτός ΜΕΘ που θα καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ τη Δευτέρα, μίλησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά τις καταγγελίες που έκανε για κλειστές ΜΕΘ που κρατούνται για VIP ασθενείς και την αντίδραση του υπουργείου Υγείας. Τόνισε ότι αντί να διερευνάται γιατί πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εγκαλούνται η ΠΟΕΔΗΝ και οι γιατροί, οι οποίοι καλούνται να κάνουν επιλογές με βάση ηλικιακά κριτήρια. 

«Σήμερα πάνω από 120 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ, πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Για κάθε ασθενή από αυτούς θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις. Ο κάθε διασωληνωμένος ασθενής έχει μια σειρά προτεραιότητας στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΑΒ. Παρότι κάθε μέρα στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται πάνω από 40 κρεβάτια κενά, έχουμε ασθενείς που περιμένουν 10-15 μέρες εκτός ΜΕΘ και μάλιστα πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Το υπουργείο Υγείας συνεχώς ανακοινώνει ότι η κάλυψη σε ΜΕΘ είναι 97%-98% υπολογίζοντας ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια όταν πάνω από 120 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Κατηγορούμε άλλες χώρες που μετακινούν όπως στη Γερμανία, την Ιταλία, διασωληνωμένους ασθενείς και παραδέχονται ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ εμείς με 98% κάλυψη έχουμε 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Βγαίνουν γιατροί και καταγγέλλουν ότι γίνονται επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και αντί να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες στο σύστημα, εγκαλούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων η ΠΟΕΔΗΝ και οι γιατροί που κάνουν τις καταγγελίες. Το σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους τους διασωληνωμένους ασθενείς. Από τη στιγμή που δεν το πράττει και μένουν ασθενείς και χάνουν τη ζωή τους εκτός, το σύστημα διαπράττει αδικήματα και πρέπει η εισαγγελία να τα ερευνήσει. Γι’ αυτό κι εμείς τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα για να αποδοθούν ευθύνες και κυρίως να διορθωθεί και για να βρίσκουν οι κοινοί θνητοί, όλοι οι πολίτες, ΜΕΘ και να μη χάνουν τη ζωή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς αν εμμένει στις καταγγελίες περί VIP ασθενών, σημείωσε ότι «εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι στο σύστημα εμφανίζονται κάθε μέρα πάνω από 40 κενά κρεβάτια και υπάρχουν πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς και δεν τα καταλαμβάνουν. Αυτό είναι ζήτημα της εισαγγελικής έρευνας, να δει γιατί υπάρχουν 120 ασθενείς εκτός. Πρέπει να σταθούμε στους ασθενείς που χάνονται κι όχι να εγκαλούμαστε επειδή λέμε ότι γίνονται επιλογές». Πρόσθεσε δε ότι όλοι οι μάχιμοι γιατροί είναι με το μέρος της ΠΟΕΔΗΝ και θα πάνε να καταθέσουν και στον εισαγγελέα. 

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε και στον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισημαίνοντας «πώς στο νοσοκομείο του Αγρινίου ο μητροπολίτης διασωληνώθηκε την περασμένη Τετάρτη και σε 2 ώρες βρήκε ΜΕΘ κι ένας 58χρονος διασωληνωμένος πάνω από 5 μέρες δεν μπορούσε να βρει και όταν βγήκε η γυναίκα του στην τηλεόραση, την επόμενη μέρα βρέθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιωαννίνων; Οι επώνυμοι δεν έχουν καλύτερη μεταχείριση από το σύστημα;». 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε ότι «οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είναι φίσκα» και το προσωπικό είναι εξαντλημένο μέχρι λιποθυμίας. «Το προσωπικό γίνεται 1.000 κομμάτια για να μπαλώνει τις τρύπες που δημιούργησαν οι 7.000 αναστολές και οι 2.000 συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώθηκαν. Δυστυχώς και σήμερα εμφανίζονται πάνω από 100 ασθενείς εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εφημέρευε μέχρι σήμερα το πρωί στις 8, τα πράγματα είναι καλύτερα και μακάρι να συνεχιστεί. Έχουν εισαχθεί 40 περιστατικά, 20 ύποπτα, η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 28 ασθενείς, 9 είναι στα χειρουργεία, κάνουν και κάτι καλό οι καταγγελίες μας γιατί αυτοί οι ασθενείς ήταν σε φορεία και τώρα ετοιμάζονται να μπουν σε κρεβάτια και μετά λέμε ότι οι ενδιάμεσοι χώροι παρέχουν την ίδια ασφάλεια στους διασωληνωμένους όπως οι ΜΕΘ και 6 είναι διασωληνωμένοι στους θαλάμους και κάποιοι είναι πολλές μέρες». 

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελόνι εξυμνεί και φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση το ελληνικό «μεράκι»
«Εξαιρετική λέξη, δηλαδή να κάνεις κάτι με όλο σου το είναι, με πάθος, με την ψυχή σου» δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Η Μελόνι εξυμνεί και φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση το ελληνικό «μεράκι»
Θεσσαλονίκη: Έρχονται 2 παγοδρόμια για τα Χριστούγεννα – Το κέντρο γεμίζει παιχνίδια
Με 16 Παιχνίδια και 2 Παγοδρόμια έρχεται φέτος ο «Αστερόκοσμος» - Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο
Θεσσαλονίκη: Έρχονται 2 παγοδρόμια για τα Χριστούγεννα – Το κέντρο γεμίζει παιχνίδια
Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό «φωτογραφίζοντας» τον Κάνιε Γουέστ
Αν και δεν κατονόμασε τον Αμερικανό ράπερ τον φωτογράφισε όμως μετά το νέο αντισημιτικό παραλήρημα του τραγουδιστή
Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό «φωτογραφίζοντας» τον Κάνιε Γουέστ