Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαγιορκίνης: Βασικό σενάριο αποκλιμάκωση των κρουσμάτων σε 2 βδομάδες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

O Γκ. Μαγιορκίνης διατύπωσε την εκτίμηση πως δεν θα δούμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το προσεχές διάστημα

«Είμαστε στη φάση όπου, θα έλεγα, βλέπουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, είναι νωρίς όμως να το πούμε με ασφάλεια» είπε στον ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας τι συνέβη στο Λονδίνο, ένα μεγάλο αστικό κέντρο στο οποίο δεν ελήφθησαν μέτρα, και η αποκλιμάκωση έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα από τις νεαρές ηλικίες, οι οποίες είναι οι πιο κοινωνικά ενεργές. (Δεκαοκτώ- σαράντα έτη).

«Δεν ξέρω με σιγουριά, για να πω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση, αλλά το πιο πιθανό σενάριο λέει ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων ,τουλάχιστον θα ξεκινήσει από την Αττική, τις επόμενες δύο εβδομάδες» είπε συγκεκριμένα.

«Αυτό είναι το βασικό σενάριο», συνόψισε.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Μαγιορκίνης διατύπωσε την εκτίμηση πως δεν θα δούμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το προσεχές διάστημα.

«Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι έχει ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία μεταβίβασης στις πιο μεγάλες ηλικίες και αυτό είναι που θα πρέπει να προσέξουμε αυτές τις εβδομάδες», πρόσθεσε συμβουλεύοντας να μην επιλέγουμε να επισκεφθούμε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Το στέλεχος Όμικρον είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα, ανέφερε και επεσήμανε πως αναμένουμε μια κυκλοφορία στις νεαρότερες κυκλοφορίες και τα παιδιά αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί γιατί ξέρουμε πως πρόκειται για μια πιο ήπια νόσο.

Συγκεκριμένα εξήγησε πως το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο συγκεκριμένος ιός πολλαπλασιάζεται καλύτερα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα  σε σχέση με το κατώτερο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πιο μεταδοτικός αφού πολλαπλασιάζεται «ψηλά» αλλά και πιο ήπιος καθώς ό,τι πολλαπλασιάζεται στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πιο βαθιά, είναι πιο βαρύ.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athens Open WTA 250: Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Κρεϊτσίκοβα στον τελικό της Αθήνας
Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό του Athens Open και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον τίτλο με νίκη με 2-0 σετ
Athens Open WTA 250: Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Κρεϊτσίκοβα στον τελικό της Αθήνας
Περού: Τουλάχιστον 6 νεκροί από διπλό σεισμό - Κατέρρευσαν κτίρια, δείτε βίντεο
Σεισμοί έπληξαν την επαρχία Τσουπάκα στο Περού το βράδυ του Σαββάτου προκαλώντας τους θανάτους τουλάχιστον 6 ανθρώπων
Περού: Τουλάχιστον 6 νεκροί από διπλό σεισμό - Κατέρρευσαν κτίρια, δείτε βίντεο
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - 5 νεκροί
Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που ήταν φορτωμένο με δημητριακά, χτυπήθηκε από τρεις πυραύλους τύπου κρουζ «ενώ απομακρυνόταν από τη ζώνη των...
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - 5 νεκροί