Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παγώνη: «Μεταδοτικό το νέο στέλεχος κορωνοϊού, αλλά με ήπια νόσηση» (VIDEO)

Θερινή έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας – Τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι

Σε θερινή έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς η νέα παραλλαγή FLiRT έχει υψηλή μεταδοτικότητα, με αποτέλεσμα να τετραπλασιαστούν οι νοσηλευόμενοι. Παρά την αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί. Για την έξαρση του νέου στελέχους κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ματίνα Παγώνη.

«Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, τα στελέχη του είναι εδώ. Είναι σε εξάρσεις και υφέσεις. Έχουμε τουρισμό, έχουμε κόσμο που πάει και έρχεται. Το νέο στέλεχος κορωνοϊού είναι πολύ μεταδοτικό, αλλά η κλινική εικόνα των ασθενών είναι ήπια», ανέφερε στο MEGA η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ιδιαίτερα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως ο κορωνοϊός θα βρίσκεται ανάμεσά μας, ωστόσο αυτό δεν προκαλεί ανησυχία και θα αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες ασθένειες.

 

Οδηγίες για τον καύσωνα

Με τη χώρα να βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα τα τελευταία 24ωρα και με τις υψηλές θερμοκρασίες να καθιστούν δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών, η Ματίνα Παγώνη έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της θερμής εισβολής.

Όπως είπε η ίδια, εάν οι μετακινήσεις είναι απαραίτητες, οι πολίτες θα πρέπει να πίνουν πολλά υγρά, να φορούν γυαλιά και καπέλο. Όσο για τους ηλικιωμένους, ανέφερε πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, ωστόσο εάν πρέπει να μετακινηθούν ισχύουν τα παραπάνω, ιδιαίτερα η λήψη πολλών υγρών.

Δείτε τις δηλώσεις της:

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Καραμίχος: Μετά την περιπέτεια με τον καρκίνο τον αγάπησα περισσότερο τον εαυτό μου
«Είμαι καλά, οι εξετάσεις μου είναι καλές», είπε, τονίζοντας όμως πως το άγχος και ο φόβος δεν εξαφανίζονται πλήρως
Γιώργος Καραμίχος: Μετά την περιπέτεια με τον καρκίνο τον αγάπησα περισσότερο τον εαυτό μου