Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι 9 «χρυσοί» κανόνες για να έχετε καλύτερο Wi-Fi στο σπίτι

Xρήσιμες συμβουλές προς τους χρήστες του διαδικτύου από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια ιστοσελίδα αργεί να «φορτώσει» ή ένα βίντεο που παρακολουθούμε στο Youtube, διακόπτεται ξαφνικά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε απογοητευμένοι λόγω του κακού σήματος, διαπιστώνοντας ότι η ασύρματη σύνδεση (Wi – Fi) «σέρνεται» στο ίντερνετ.

Οι συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες Wi-Fi συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, «έξυπνα» τηλέφωνα και ταμπλέτες, «έξυπνες» τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών, εκτυπωτές, κάμερες, αυτοκίνητα κ.α.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένα απλά βήματα, ούτως ώστε να ενισχύσετε την ποιότητα του σήματος Wi- Fi στο σπίτι.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δίνει χρήσιμες συμβουλές προς τους χρήστες του διαδικτύου:

  • Τοποθετήστε τον router σε υπερυψωμένη θέση, π.χ. πάνω σε ένα ντουλάπι ή ράφι, σε κεντρικό σημείο του σπιτιού σας, για να πετύχετε μεγαλύτερη εμβέλεια σήματος.
  • Αποφύγετε την τοποθέτηση του router κοντά σε παράθυρα, για να μην «χάνεται» το σήμα εκτός του χώρου σας.
  • Απομακρύνετε αντικείμενα, ιδίως μεταλλικά, μπροστά ή δίπλα από τον router, για να μην παρεμποδίζεται το σήμα του WiFi.
  • Τοποθετήστε τον router, μακριά από ασύρματες πηγές εκπομπής, όπως ασύρματα τηλέφωνα και συσκευές ενδοσυνεννόησης, γιατί ενδέχεται να δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα σας.
  • Εάν ο router διαθέτει μία ή περισσότερες κεραίες, μετακινήστε τις σε διαφορετικές κατευθύνσεις, στοχεύοντας στα σημεία όπου θέλετε να βελτιώσετε το σήμα.
  • Χρησιμοποιήστε συσκευές επέκτασης/κάλυψης σήματος (powerline adapters, repeaters, extenders), που φέρουν πάντα την ένδειξη «CE», στα σημεία που το σήμα είναι αδύναμο.
  • Αν ο router δεν έχει ρύθμιση για αυτόματα βέλτιστη επιλογή καναλιού, δοκιμάστε να επιλέξετε κανάλι με μικρότερη χρήση.
  • Αλλάξτε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης του router σας και ορίστε νέο ισχυρό password, για να προστατέψετε το οικιακό σας δίκτυο, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σας. Αλλάζετε συχνά το password σας.
  • Κάντε επανεκκίνηση από το κουμπί on/off του router σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Wi-Fi sticks

Eάν, μετά από τις παραπάνω κινήσεις, δεν βελτιώθηκε το σήμα, τότε, σημαίνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο router. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί η αιτία να είναι οι δέκτες σας. Οι υπολογιστές (φορητοί και σταθεροί) σας δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης της λήψης χρησιμοποιώντας Wi-Fi sticks, που είναι add-ons και παρέχουν εξωτερικές κεραίες Wi-Fi.

Ένα Wi-Fi stick θα βοηθήσει επίσης εάν το Wi-Fi module στο laptop ή το PC σας είναι κατεστραμμένο. Οι μονάδες USB είναι απλά συνδεδεμένες σε μια ανοιχτή θύρα και συνήθως εγκαθιστούν τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης αυτόματα. Αυτό επιτρέπει επίσης να ενημερώσετε παλαιότερο υλικό με τα νέα πρότυπα Wi-Fi (όπως “Ν” ή “AC”).

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις
Aναμένεται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος, ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις