Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Summer Cocktails με λίγες θερμίδες! (part 2)

Summer Cocktails για καλοκαιρινή δροσιά χωρίς τύψεις...

Ήρθε και ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού και η ανάγκη για δροσιστικά ποτά έγινε ακόμη μεγαλύτερη! Την προηγούμενη βδομάδα προτείναμε την all time classic “Margarita” και μία παραλλαγή του κλασσικού “Tom Collins”, το “Pink Tom Collins”. Πάμε λοιπόν σε δύο νέα κοκτέιλ αυτή την εβδομάδα… Το “Mojito” και το “Apple Limetini”…

Mojito

μοχιτοΚαλοκαίρι χωρίς Mojito, πλέον, δεν γίνεται… Είναι το απόλυτο must του καλοκαιριού για όλους. Έχει γίνει τόσο μεγάλο trend που οι παραλλαγές του πλέον είναι αμέτρητες (την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθω μόνο με τις παραλλαγές του Mojito)!

Θερμίδες: 150-160 ανά μερίδα

Υλικά (για 1 μερίδα): 50ml ρούμι, ½ Λάιμ, σόδα, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, φύλλα μέντας ή δυόσμου, πάγος

Το μυστικό: Η σόδα σε συνδυασμό με το λάιμ δίνουν ένα δροσιστικό αποτέλεσμα με λίγες θερμίδες.

H Συνταγή…

Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τοποθετείτε τη ζάχαρη (υγρή ή στερεή), μερικά φύλλα μέντας (ή δυόσμου) και το ¼ λάιμ. Τα πιέζετε με ένα γουδοχέρι μέχρι το λάιμ να βγάλει τους χυμούς του και να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη (αν έχετε στημένο λάιμ, απλά ανακατεύετε). Στη συνέχεια προσθέτετε τον πάγο και συνεχίζετε με το ρούμι. Τέλος προσθέτετε τη σόδα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και γαρνίρετε με το υπόλοιπο λάιμ και ένα φύλλο μέντας.

Apple Limetini

apple limetiniΗ ξεχωριστή πρόταση της εβδομάδας. Δεν είναι πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό, ο συνδυασμός των υλικών όμως θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους! Ιδανικό για cocktail party στο σπίτι…

Θερμίδες: 132 ανα μερίδα

Υλικά (για 4 μερίδες): 1 μέτριο μήλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο, 180ml βότκα, χυμό από 2 λάιμ, 2 κούπες από αρωματισμένο ανθρακούχο νερό με λάιμ ή λεμόνι, 1 λάιμ για φέτες γαρνιρίσματος.

Το μυστικό: Οι ίνες του μήλου βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στον οργανισμό.

Η Συνταγή…

Σε μία μεγάλη κανάτα τοποθετείστε το ψιλοκομμένο μήλο, τη βότκα, το χυμό από τα 2 λάιμ και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετείστε την κανάτα στο ψυγείο για 4 ώρες (αν βιάζεστε υπάρχει και η κατάψυξη). Όταν θα έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, παγώστε τα ποτήρια και στη συνέχεια ανακατέψτε το μίγμα με το αρωματισμένο ανθρακούχο νερό το οποίο είχατε επίσης στο ψυγείο για να είναι παγωμένο. Σερβίρετε στα παγωμένα ποτήρια με μία φέτα λάιμ για γαρνίρισμα.

Την επόμενη βδομάδα ακολουθούν διάφορες εκδοχές του Mojito…

Δείτε εδώ το “Summer Cocktails με λίγες θερμίδες!” (part 1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ