Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποιο φρούτο αδυνατίζει και προστατεύει από τον καρκίνο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Διαβάστε για το φρούτο 2 σε 1 κατά της παχυσαρκίας και του καρκίνου

Είναι ένα πολύ θρεπτικό και ωφέλιμο φρούτο, πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες Β και C, κάλιο και μαγνήσιο και συνιστάται ιδιαίτερα για την διατροφή των παιδιών.

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας της μπανάνας. Δεν περιέχει πολλά λιπίδια και πρωτεΐνες αλλά και πάλι συγκριτικά με άλλα φρούτα, τα συστατικά αυτά, υπάρχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στην μπανάνα.

Από την άλλη πλευρά, οι ίνες της μπανάνας, είναι άφθονες και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να καταναλώνουμε μια μερίδα την ημέρα.

Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητα των ινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχει, η μπανάνα σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι ικανή να αντισταθεί σε ασθένειες όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις ακόμα και κάποια είδη καρκίνου. Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση λευκών φρούτων όπως π.χ μήλο, αχλάδι έχει καλύτερη επίδραση στον οργανισμό. Εκτιμάται ότι οι πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνονται κατά 52% από την κατανάλωση λευκών φρούτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί