Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάσκα ομορφιάς με μέλι και… ασπιρίνη!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σπιτική μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Θέλετε να απαλλαγείτε άμεσα από τα ενοχλητικά σπυράκια; Μπορείτε να φτιάξετε μια πανεύκολη μάσκα προσώπου με μέλι και ασπιρίνη!

Θα χρειαστείτε 7 ασπιρίνες, 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και ½ κουταλιά του γλυκού νερό.

Σε ένα μικρό μπολ, λιώνετε τις ασπιρίνες με το νερό μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο ή τοπικά στο σημείο που έχει εμφανιστεί το σπυράκι και αφήνετε για 15 περίπου λεπτά. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές την εβδομάδα.

Η ασπιρίνη περιέχει ακετυλοσαλικυλικό οξύ, μια ουσία όμοια σε δράση με το σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει γνωστή και αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια και την επίμονη ακμή.

Το μέλι περιέχει πολύτιμα ένζυμα που καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος. Παράλληλα, έχει αντιβακτηριδιακή δράση κι έτσι αποτρέπει τη συσσώρευση βακτηρίων που προκαλούν τα σπυράκια. Η αντιφλεγμονώδης δράση του βοηθά επίσης να αντιμετωπιστεί ο ερεθισμός και το κοκκίνισμα του δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί