Skip to main content
Menu

Ποιες τροφές έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα – Και ποιες τα περισσότερα

Ποιες τροφές έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα – Και ποιες τα περισσότερα
Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του οργανισμού Environmental Working Group

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα:

  • Μήλα
  • Ροδάκινα
  • Νεκταρίνια
  • Φράουλες
  • Σταφύλια
  • Σέλερι
  • Σπανάκι
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Αγγούρια
  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα:

  • Αβοκάντο
  • Καλαμπόκι
  • Ανανάς
  • Λάχανο
  • Αρακάς κατεψυγμένος
  • Κρεμμύδια
  • Σπαράγγια
  • Μάνγκο
  • Παπάγια
  • Ακτινίδια
  • Μελιτζάνες
  • Γκρέιπφρουτ
  • Πεπόνι
  • Κουνουπίδι
  • Γλυκοπατάτες

Πηγή: iatropedia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ