Σε θέματα υψηλής προτεραιότητας για την δημόσια υγεία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ελλάδας θα επικεντρωθεί το «8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Becici του Μαυροβουνίου από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2017.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της EMCA (European Mosquito Control Association-Ευρωπαϊκή Ένωση Καταπολέμησης Κουνουπιών) δρ Βιολογίας Σπύρος Μουρελάτος το συνέδριο «περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα θεματικές μεταξύ των οποίων και ορισμένες ιδιαίτερα υψηλού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα όπως:
· Ασθένειες μεταδιδόμενες από κουνούπια και η καταπολέμησή τους στα Βαλκάνια
· Νέες στρατηγικές και εργαλεία καταπολέμησης κουνουπιών
· Καταπολέμηση κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον».
Στο επίκεντρο του συνεδρίου είναι η “Καταπολέμηση των κουνουπιών σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον”. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται της οικολογίας και καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων διαβιβαστών ασθενειών, από διακεκριμένους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι οποίοι εκπροσωπούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ, το Gate’s Foundation, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς από συνολικά 30 χώρες .