Για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τόσο στην δυτική Αττική, όσο και στην Κοζάνη παρά την περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, αλλά και των εισαγωγών σε Νοσοκομεία, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, η Βάνα Παπαευαγγέλου.
Αναφερόμενη στην μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων, σημείωσε πως η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε αργά λόγω της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.
Παράλληλα ανέφερε πως αυτή η εβδομάδα ήταν η πρώτη κατά την οποία ο αριθμός των εξαγωγών από ΜΕΘ είναι μεγαλύτερος από αυτόν των νέων διασωληνώσεων.
«Με μια μικρή χαλάρωση στις γιορτές είναι πολύ εύκολο να δούμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» και άρα να γεμίσουν εκ νέου Νοσοκομεία και ΜΕΘ, ασκώντας μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, είπε και υπογράμμισε πως πλέον είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με ασυμπτωματικούς φορείς του ιού σε σχέση με το καλοκαίρι, .
Η ίδια μετέφερε την ανησυχία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ενόψει των εορτών με μια λέξη: «Ανησυχούμε». «Υπάρχει μια μικρή μερίδα πληθυσμού που είτε αμφισβητεί είτε έχει κουραστεί από τους περιορισμούς», συνέχισε και υπογράμμισε πως «θέλουμε να πάμε μετά τις γιορτές μπροστά, όχι πίσω».
Στόχος όπως είπε είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές τα σχολεία και σιγά σιγά και άλλες δραστηριότητες, τηρώντας τα μέτρα και τις συστάσεις της Επιτροπής ώστε «να μην επιστρέψουμε στο Νοέμβριο».
Στόχος είναι να φτάσουμε στο ραντεβού με το εμβόλιο χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε νέες καραντίνες, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.
Κλείνοντας, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο δραματικό μήνυμα του ΠΟΥ στους Ευρωπαίους, με το οποίο τους καλεί να μείνουν σπίτι τα Χριστούγεννα και να μην κάνουν γιορτές ούτε με τους συγγενείς.