Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Παγώνη: Έχουμε έναν πόλεμο - Σε φυσιολογικούς ρυθμούς από Ιούνιο

Παγώνη: Έχουμε έναν πόλεμο - Σε φυσιολογικούς ρυθμούς από Ιούνιο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφ΄ όσον έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία

«Έχουμε έναν πόλεμο, κάθε μέρα δίνουμε μάχες και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη είπε ότι «οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο κόσμος έχει πιεστεί ψυχολογικά ανεξάρτητα εάν δεν το εκδηλώνει».

«Η επιστημονική κοινότητα έχει ένα στόχο, να προχωρήσουμε γρήγορα με τα εμβόλια. Θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παίρνουμε» ανέφερε.

Διέβλεψε ότι θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφ΄ όσον έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία. «Μειώνονται τα μέτρα μετά, θα μπούμε σε άλλο ρυθμό ζωής» είπε.

«Θα περάσουμε το Πάσχα με μέτρα και αποστάσεις, όχι να σουβλίσουμε και να είμαστε στα χωριά μας» τόνισε. «Θα εξαρτηθεί πώς θα είναι τα κρούσματα» είπε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι με τους εμβολιασμούς που γίνονται θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: 30 προσαγωγές από την Αστυνομία στο ΑΠΘ

Προφυλακιστέος 62χρονος καθηγητής για κακοποίηση μαθητή του επί επτά χρόνια