Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Κορωνοϊός: Με το άνοιγμα των σχολείων το 30% των μαθητών μπορεί να κολλήσει

Κορωνοϊός: Με το άνοιγμα των σχολείων το 30% των μαθητών μπορεί να κολλήσει
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Παιδίατρο και Διευθυντή του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριο Ανδρέου

«Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, θα μετακινούνται από την Δευτέρα, λόγω της έναρξης λειτουργίας των σχολείων, οι οποίοι σε μεγάλο μέρος είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Παιδίατρος και Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριος Ανδρέου. Όπως τόνισε, τα κρούσματα στα σχολεία θα αυξηθούν τον Οκτώβριο. Εκτίμησε ότι «όπως έδειξαν μελέτες και σε άλλες χώρες, όπως η Σκωτία, είναι πιθανό το 30% των μαθητών να νοσήσει με κορωνοϊό». «Ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τα selt test είναι οι ασπίδες στα σχολεία για τον κορωνοϊό», προσέθεσε ο κ. Ανδρέου.

Επεσήμανε ακόμη ότι «στον πληθυσμό της ομάδας 20 με 45 ετών, που είναι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού, δεν ξέρουμε αν έχει περάσει το 50% ο αριθμός των εμβολιασμένων», τονίζοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και οι γονείς και τα παιδιά άνω των 12 ετών έναντι του κορωνοϊού, ομολογώντας πάντως ότι «η επιστημονική κοινότητα δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Καθ. Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε την σημασία του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, λέγοντας ότι προστατεύει τους περισσότερους ανθρώπους από την βαριά νόσηση και την ανάγκη για διασωλήνωση των περισσότερων περιστατικών.

Ακόμη, ο κ. Βατόπουλος, αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, είπε ότι το γεγονός ότι θα υπάρξει η λεγόμενη «αμανηστική δόση», δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι εξασθενεί κάποια στιγμή για όλους η επίδραση του εμβολίου ή ότι θα χρειαστεί το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού να γίνεται σε ετήσια βάση.

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ταχιάος: Στα τέλη του 2023 μετατίθεται ο στόχος για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη και 41χρονος άνδρας για την αρπαγή της 11χρονης