Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Βατόπουλος: Θα υπάρξουν και άλλα κύματα της πανδημίας (VIDEO)

Βατόπουλος: Θα υπάρξουν και άλλα κύματα της πανδημίας (VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, τόνισε – Τι είπε για τις Απόκριες

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, επισήμανε ότι το ζήτημα είναι πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι, γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί. 

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, εξηγώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει. «Αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας», υπογράμμισε.  

Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά». Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο. 

Για το Πάσχα, εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Δικηγόρος 23χρονου Αλβανού: Ο δράστης της δολοφονίας του Άλκη έχει συλληφθεί

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη – Λεία 84.000 ευρώ